Alvaro Santos i luftduell. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Robin Simovic satte kvitteringen. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Och fick en kram av lagkamraterna.
9 av 9
Och fick en kram av lagkamraterna. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Haglunds utvisning gav HIF poäng

Göteborg tog ledningen och hade chans på chans. Då drog mittfältaren Philip Haglund på sig sitt andra gula kort - och "Änglarna" tappade segern.

Helsingborg-IFK Göteborg

'42 0-1 Robin Söder
'71 1-1 Robin Simovic

Publik: 14 413.

HELSINGBORG. Ledning 1-0 och spelmässigt överläge. Då tog Philip Haglund ett onödigt gult kort - hans andra för kvällen. Utvisning och Helsingborg välkomnades tillbaka in i matchen.

I den 71:a minuten kunde anfallaren Robin Simovic trycka in kvitteringen. 1-1 - matchens slutresultat.

Lindström och Farnerud missade jättelägen

Det var annars hemmalaget som skapade de stora chanserna i början av matchen. Mittfältaren Mattias Lindström hade en solklar chans att raka in en retur bakom John Alvbåge men sköt bollen över från nära håll. En av årets missar hittills i Allsvenskan.

Kort efter Robin Söders 1-0-mål i den 42:a minuten sköt Tobias Hysén i ribban och det var med hjärtat i halsgropen som HIF gick ut i omklädningsrummet.

I den 54:e minuten skulle Pontus Farnerud ha gjort 2-0, men hans skott mot det öppna målet gick över. I stället gick "Änglarna" på en rejäl nit bara minuter senare - Haglunds utvisning.

IFK serieledare

Helsingborg höll i trycket efter 1-1 och IFK-tränaren Mikael Stahre var nöjd med poängen efteråt.

I och med resultaten är IFK Göteborg serieledare i Allsvenskan. Men Helsingborg har en hängmatch att spela.