Haris Radetinac är klar för Djurgården.
1 av 4
Haris Radetinac är klar för Djurgården. - Foto: Faksimil/dif.se
Mjällbys yttermittfältare uppges kosta en miljon kronor.
2 av 4
Mjällbys yttermittfältare uppges kosta en miljon kronor. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Yttern har varit med och sänkt Djurgården två gånger under den här säsongen.
3 av 4
Yttern har varit med och sänkt Djurgården två gånger under den här säsongen. - Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson
Radetinac i den nya tröjan.
4 av 4
Radetinac i den nya tröjan. - Foto: Faksimil/dif.se

Yttern nobbar AIK – och väljer Djurgården

Mjällbys Haris Radetinac, 27, har länge ryktats till AIK – men nu går han till rivalen Djurgården:– Ett bra steg för mig.


Radetinac tidigare om AIK

För mindre än två veckor sedan uttalade sig 27-åringen om intresset från AIK. Då sa han så här:

– Det är ett av de bäst lagen i Sverige och är kanske störst i Sverige vad det gäller fans och allt., sa han till Expressen

Det har länge varit klart att Haris Radetinac kommer att lämna Mjällby när hans kontrakt går ut med klubben efter säsongen. Nu är dessutom den nya klubbadressen klar. Djurgården snor yttermittfältaren framför ögonen på AIK.

Djurgårdens tränare Per-Mathias Högmo är mycket nöjd över sitt nyförvärv.

– Att vara kantspelare i DIF är en krävande roll och det är bra för oss att ha fler alternativ än vad vi har nu. Haris är en spännande värvning med lång rutin från Allsvenskan där han har haft utveckling under varje år, säger han till klubbens officiella hemsida och fortsätter:

"En bra målgörare"

– Han kan spela på både vänster och höger sida och har många goda egenskaper. Han är genombrottsstark, en bra assistspelare och en bra målgörare som dessutom allt jobbar hårt för laget.

Radetinac, som säger att övergångsförhandlingarna har varat i två veckor, ser fram emot att få spela i sin nya klubbdress.

– Det här kan vara ett bra steg för mig, att komma till en större klubb och få fler ögon på mig. Sen får vi se hur långt det räcker, säger han till Djurgårdens hemsida

Även i Mjällby är man glada över att klubben har kunnat sälja yttern.

"Räddar vår ekonomi"

– Vi är nöjda med affären, den bidrar till att rädda vår ekonomi, säger han till Mjällbys ordförande Ronny Södergren för bltsydöstran.

Enligt Kristianstadsbladet betalar Djurgården en miljon kronor för 27-åringen – och kan därmed kanske använda honom redan i helgens match mot Brommapojkarna. För Mjällby är försäljningen viktig.

– Vi har haft två mål i år, få ordning på ekonomin och att spela i allsvenskan nästa år, vi har 25 poäng och kommer att skrapa ihop de poäng som saknas, säger klubbchefen Jörgen Martinsson till Kristianstadsbladet

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?