Helsingborgs supportergrupp skrev ett inlägg som många tar som ett hån mot Malmös Miiko Albornoz.
1 av 3
Helsingborgs supportergrupp skrev ett inlägg som många tar som ett hån mot Malmös Miiko Albornoz. - Foto: Faksimil / Facebook / NILS JAKOBSSON / Bildbyrån LENNART MÅNSSON / Bildbyrån
En del av Helsingborgs supportrar.
2 av 3
En del av Helsingborgs supportrar. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg.
3 av 3
Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg. - Foto: BildbyrŒån / Emil Malmborg

Är det här HIF-fansens hån inför derbyt?

Derbyt mellan Helsingborg och Malmö FF i kväll är hetare än på länge. Inför matchen har HIF:s supportergrupp uppmanat att skänka pengar till Bris, Barnens rätt i samhället. Något som många ser som ett hån mot MFF:s Miiko Albornoz.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Albornoz blev hånad i våras

Malmös Miiko Albornoz blev i våras hånad inför matchen borta mot Göteborg. Bloggen och supportersajten Baraben uppmanade alla att håna Albornoz under matchen. Bland annat skulle ramsan "Hey! Miiko! Leave those kids alone! Du får vänta lite, tills de fyllt 15 år!" sjungas.

Mycket tyder på att Albornoz även kommer att få höra ett och annat av HIF-supportrarna i derbyt.

Helsingborgs supporterklubb Kärnan publicerade sent i går kväll på sin Facebook-sida ett inlägg där de skänker en krona för varje medlem till Bris – samtidigt som de uppmanar andra att också skänka pengar. Bland annat skrev dem:

"Vi vill skänka en tanke till alla barn som varje dag tvingas leva i fattigdom, utsättas för misshandel eller utnyttjas sexuellt av vuxna."

Ett bra initiativ, men i kommentarsfältet till inlägget diskuteras det om initiativet i själva verket är en pik mot Malmös Miiko Albornoz. Han dömdes av tingsrätten till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn i våras

– Man ska inte ta det som ett direkt hån mot Albornoz. Vi har diskuterat det här ett tag och det ger ju mer uppmärksamhet nu. Du hade ju inte ringt mig annars till exempel, säger Olof Mattisson, del i informationsgruppen i Kärnan.

Mattisson, som tycker att media har varit för snälla mot MFF-backen, säger att Albornoz kommer att få höra nidramsor under matchen.

– Det kommer säkert att sjungas ramsor i kväll för det gör alla lag. Det är aldrig okej att hota någon, men att man hånar med ramsor på läktarna ingår i fotbollen tycker jag.

Han menar dessutom att om en spelare i HIF hade dömts för samma brott hade han inte fått vara kvar i klubben.

– Det hade aldrig varit okej om det var en HIF spelare. Albornoz blev skyddad av fotbollen och borde sitta i fängelse.

Men ni hade ju Alexander Gerndt i klubben för några år sedan?

– Han blev dömd för ett brott efter att han lämnat oss. Jag tycker inte att man kan jämföra de två då, säger Olof Mattisson.

Albornoz hotad av HIF-fans

Några kommentarer på det uppmärksammade Facebookinlägget är bland annat:

"Var det bara jag som tänkte på Miiko?"

"Undrar mot vem denna pik är riktad."

"Lås in era barn! Miiko kommer till stan."

Enligt Aftonbladet blev Albornoz hotad av HIF-fans för några veckor sedan när han var på Olympia som åskådare tillsammans med Jiloan Hamad. Han fick poliseskort från arenan på grund av hotbilden.

Helsingborg vill dock varken kommentera Facebook-inlägget eller Albornoz säkerhet på Olympia.

– Det där har diskuterats så mycket med Albornoz redan. Man kan aldrig veta vad en individ gör, men annars har jag egentligen inga kommentarer, säger Paul Myllenberg, klubbdirektör HIF, till Nyheter24.

"Hoppas fokus är på planen"

Derbymatcherna är alltid heta och man vet inte vad som kan hända på läktarplats, men HIF har gjort allt de kan inför kvällens match.

– Vi har gjort alla förberedelser som man kan och ska göra. Vi kommer att ha mycket personal på arenan och vi hoppas att fokus kommer att vara på planen, säger han och fortsätter:

– Vi vill göra derbyt till en riktig folkfest och visa att det är positivt med de här matcherna, säger Myllenberg.

/
/
/