Torsdag 1 Dec
Stockholm

Uppgifter: Högmo lämnar Djurgården

Djurgårdens tränare Per Mathias Högmo verkar lämna klubben efter säsongen.
1 av 4
Djurgårdens tränare Per Mathias Högmo verkar lämna klubben efter säsongen. Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Norrmannen som är oerhört omtyckt bland både spelarna och klubben.
2 av 4
Norrmannen som är oerhört omtyckt bland både spelarna och klubben. Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
En bild från lagens tifo innan derbyt.
3 av 4
En bild från lagens tifo innan derbyt. Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Matchen slutade 2–2.
4 av 4
Matchen slutade 2–2. Foto: BILDBYRÅN / MARCUS ERICSSON

Per Mathias Högmo tackar nej till en fortsättning i Djurgården. Enligt Aftonbladet kommer beslutet att offentliggöras av klubben under fredagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter en fantastisk första halvlek avtog dramatiken något i den andra – och Djurgårdens första hemmaderby i allsvenskan på 21 år slutade 2–2 på Tele2 Arena.

Den stora snackisen efteråt kom dock inte att handla om matchen i sig – utan Per Mathias Högmos vara eller inte vara i Djurgården.

Dif:s sportchef Anders Grönhagen sa till Nyheter24 att norrmannen ska lämna besked "inom 5-6 dagar" – men enligt uppgifter till både Aftonbladet och Expressen har Högmo redan tagit sitt beslut.

"Ett svårt beslut att ta"

Om dessa stämmer lämnar han klubben – och enligt Aftonbladet redan under fredagen.

– Alltså mina tankar är att göra bästa möjliga jobb varje dag och så vet både du och jag att det närmar sig ett beslut. Det är ett svårt beslut att ta, men oavsett vad det blir så blir det nog bra, säger han till Djurgårdens officiella hemsida och fortsätter med att svara på frågan om att det är kul att vara i Djurgården:

"Djurgården har en stor och stolt framtid"

– Ja, men oavsett om Per Mathias Högmo är kvar så måste jag säga att Djurgården har en stor och stolt framtid, oavsett om jag är kvar. Här finns nu ett bra lag och en fantastisk arena som jag har sagt flera gånger. Det finns en otrolig träningsanläggning och fantastiska fans och väldigt många lätta personer i styrelsen och organisationen som har vilja att lyfta det här ytterligare. Det här kommer att bli bra. 

Med tanke på alla läktarsånger om att norrmannen ska vara kvar lär en del Dif-supportrar bli besvikna om uppgifterna stämmer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.