Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elfsborg sparkar Lennartsson – Klas Ingesson tar över

- 30/09/2013, 12:59 -
Jörgen Lennartsson har fått sparken från Elfsborg. Klas Ingesson tar över jobbet som tränare i Borås klubben.

Jörgen Lennartsson har fått sparken från Elfsborg. Klas Ingesson tar över jobbet som tränare i Borås klubben.

Thomas Johansson / Scanpix / Anders Wiklund / Scanpix

Elfsborg har haft en tung säsong. Nu får tränaren Jörgen Lennartsson gå och gamle 94–hjälten Kals Ingesson tar över klubben med omedelbar verkan.

Elfsborg hade tuffa mål inför säsongen. Försvara SM-guldet och gå till Champions League. det blev inte riktigt så bra. Klubben ligger för närvarande bara på en sjätte plats i Allsvenskan och man åkte ut i CL-kvalet mot Celtic.

Nu agerar man – och sparkar tränaren Jörgen Lennartsson. Ersätter gör Klas Ingesson som har varit ungdomstränare inom Elfsborg sedan 2011.

På sin hemsidan går man ut med nyheten.

– Jörgen har gjort ett fantastiskt arbete som cheftränare för laget, bland annat genom att föra Elfsborg till det sjätte SM-guldet 2012. Jag vill därför betona att detta är ett pro-aktivt byte av cheftränare inför Elfsborgs nya stora utmaningar 2014. Därför genomför vi denna förändring nu, för att ge teamet gott om tid att förbereda sig inför nästa säsong, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till hemsidan.

Sportchefen Stefan Andreasson hoppas på en positiv effekt. 

– Vårt mål är att vara ett topplag i svensk fotboll. Klas Ingesson tar över ansvaret under resten av året tillsammans med Peter Wettergren. Vi gör detta som en del i vår långsiktiga satsning och dessutom har vi en viktig höst framför oss med totalt tio matcher i Allsvenskan, Europa League och Svenska Cupen. Vi hoppas att förändringen även ska ge en positiv effekt på kort sikt.

Lennartsson kom till Elfsborg 2011. Han förde dem till ligaguld året därpå.

Klas Ingesson säger till BT att han är frisk från cancern.

– Den fysiska statusen är okej. Något överviktigt, men frisk från cancern. Och jag ska göra allt jag kan för att få till en lyckad höst.

Texten kommer att uppdateras.