"Rånarluvor" blir otillåtna på Stockholmsarenor.
1 av 4
"Rånarluvor" blir otillåtna på Stockholmsarenor. - Foto: BILDBYRN / Marcus Ericsson
Det betyder alltså Tele 2 Arena.
2 av 4
Det betyder alltså Tele 2 Arena. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Hovet.
3 av 4
Hovet. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån
Och i Globen.
4 av 4
Och i Globen. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Maskeringsförbud införs på Stockholmsarenor

Maskering har länge varit otillåtet vid demonstrationer – men inget lagbrott på idrottsarenor. Det ändrar Stockholms stad nu.


Det är oftast vid bengalbränning som supportrar täcker sina ansikten med "rånarluvor" eller annat för att inte bli avstängda från arenorna. Bengalbrännandet i sig är otillåtet av Svenska fotbollsförbundet men inte maskeringen. Men det ändrar nu alltså Stockholms stad.

"Vi inför maskeringsförbud på Tele2 Arena och Hovet. Vi kommer även kräva att våra hyresgäster, på till exempel Tele2 Arena, polisanmäler besökare som begår lagbrott på arenorna. Stockholms budskap är tydligt: de som förstör är inte välkomna", skriver Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd, i ett pressmeddelande. 

Även Globen innefattas av beslutet – dock inte Friends Arena eftersom den ligger i Solna kommun. 

Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer skriver dock på Twitter att Bajen har ett förbud mot maskering sedan sex år tillbaka. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.