Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maskeringsförbud införs på Stockholmsarenor

- 17/10/2013, 11:13
"Rånarluvor" blir otillåtna på Stockholmsarenor.
1 av 4

"Rånarluvor" blir otillåtna på Stockholmsarenor.

BILDBYRN / Marcus Ericsson

Det betyder alltså Tele 2 Arena.
2 av 4

Det betyder alltså Tele 2 Arena.

BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Hovet.
3 av 4

Hovet.

© Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån

Och i Globen.
4 av 4

Och i Globen.

© BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Maskering har länge varit otillåtet vid demonstrationer – men inget lagbrott på idrottsarenor. Det ändrar Stockholms stad nu.

Det är oftast vid bengalbränning som supportrar täcker sina ansikten med "rånarluvor" eller annat för att inte bli avstängda från arenorna. Bengalbrännandet i sig är otillåtet av Svenska fotbollsförbundet men inte maskeringen. Men det ändrar nu alltså Stockholms stad.

"Vi inför maskeringsförbud på Tele2 Arena och Hovet. Vi kommer även kräva att våra hyresgäster, på till exempel Tele2 Arena, polisanmäler besökare som begår lagbrott på arenorna. Stockholms budskap är tydligt: de som förstör är inte välkomna", skriver Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd, i ett pressmeddelande. 

Även Globen innefattas av beslutet – dock inte Friends Arena eftersom den ligger i Solna kommun. 

Hammarbys evenemangsansvarige Göran Rickmer skriver dock på Twitter att Bajen har ett förbud mot maskering sedan sex år tillbaka.