Hans Eklund ska enligt Barometern vara klar som ny tränare i Kalmar FF.
1 av 4
Hans Eklund ska enligt Barometern vara klar som ny tränare i Kalmar FF. - Foto: Bildbyrån / Carl Sandin
De två gamla hjältarna Nanne Bergstrand och Henrik Rydström lämnar Kalmar efter säsongen.
2 av 4
De två gamla hjältarna Nanne Bergstrand och Henrik Rydström lämnar Kalmar efter säsongen. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Hans Eklund har tidigare varit tränare i Landskrona tillsammans med Henrik Larsson.
3 av 4
Hans Eklund har tidigare varit tränare i Landskrona tillsammans med Henrik Larsson. - Foto: BildbyråŒn / Daniel Nilsson
Sportchefen Thomas Andersson Borstam har jobbart hårt för att få en ny tränare till klubben.
4 av 4
Sportchefen Thomas Andersson Borstam har jobbart hårt för att få en ny tränare till klubben. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson

Uppgifter: Han ersätter Nanne i Kalmar FF

Hans Eklund är klar som ny tränare i Kalmar FF. Det skriver Barometern under onsdagen – och han ska redan ha skrivit på kontraktet.


Att Nanne Bergstrand ska lämna över skutan som tränare i Kalmar FF har varit klart en längre tid. Den nye sportchefen Thomas Andersson Borstam har, sedan han tillträdde på sin post, jobbat hårt för att göra klart med en ny tränare. Nu verkar han har hittat den han vill ha.

Enligt uppgifter till Barometern kommer Hans Eklund att meddela sin nuvarande klubb Falkenbergs FF, att han lämnar laget för Kalmar efter den här säsongen, inom de närmaste dagarna.

Andersson-Borstam kommenterar uppgifterna så här till Barometern:

– Jag kan bekräfta att vi har skrivit kontrakt med en ny tränare. Allt är klart men jag kan enligt den överenskommelse vi gjort inte berätta vem det är. Detta är med respekt till alla som är inblandande, säger han till tidningen.

Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson kör på samma linje.

– Jag kan inte säga när vi kommer att presentera vår nye tränare. Det enda vi säger i dag är att vi gjort klart med en tränare.

Hans Eklund har den här säsongen gjort succé med Falkenberg och om de vinner på lördag mot Degerfors går de upp till Allsvenskan. Det kan vara det stora skälet till att Falkenberg och Eklund inte vill gå ut med att han är klar för Kalmar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.