Tisdag 28 Sep
Stockholm

"Tänk om allsvenskan kunde ha lika fin publik som Dam-EM"

Svenska fotbollsförbundet vill att den allsvenska publiken ska vara mer som den publik som följde Dam-EM i somras.
Svenska fotbollsförbundet vill att den allsvenska publiken ska vara mer som den publik som följde Dam-EM i somras. Foto: © BILDBYRN / Carl Sandin

Regeringen kallade till möte om idrottsrelaterat våld. Då gick ordföranden i det Svenska fotbollsförbundets säkerhetsgrupp, Börje Sandberg till indirekt attack mot allsvenskans supportrar – något som har fått flera att rasa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Regeringen, med idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth, har just nu ett möte med bland annat representanter från det Svenska fotbollsförbundet, Svenska hockeyligan och den Svenska fotbollssupporterunionen om idrottsrelaterat våld. Under hearingen, som går under namnet "Mera glädje för pengarna", ska flera insatta personer tala om hur man i framtiden ska undvika våld på svenska idrottsarenor. 

Ett ämne som berör, vilket inte minst visade sig på Twitter när ordförande i SvFF:s säkerhetsgrupp, Börje Sandberg, höll sitt framförande. Sandberg hade en önskan under sitt tal, nämligen att den allsvenska fotbollspubliken ska bli mer som publiken under Dam-EM i somras. Dam-EM, som arrangerades av Sverige, och som fick stark kritik på grund av en neutral sponsrad klack.

Tweeten kommer från Tony Ernst, ordförande för den svenska fotbollssupporterunionen, som inte tyckte om det han hörde från Sandberg. 

Det var fler supportrar som reagerade starkt på Sandbergs uttalande.

Här kan du följa regeringen hearing live (pågår till 14.45)

Kommentera
Kopiera länk
Dela