Svenska fotbollsförbundet vill att den allsvenska publiken ska vara mer som den publik som följde Dam-EM i somras.
Svenska fotbollsförbundet vill att den allsvenska publiken ska vara mer som den publik som följde Dam-EM i somras. - Foto: © BILDBYRN / Carl Sandin

"Tänk om allsvenskan kunde ha lika fin publik som Dam-EM"

Regeringen kallade till möte om idrottsrelaterat våld. Då gick ordföranden i det Svenska fotbollsförbundets säkerhetsgrupp, Börje Sandberg till indirekt attack mot allsvenskans supportrar – något som har fått flera att rasa.


Regeringen, med idrottsminister Lena Adelsohn-Liljeroth, har just nu ett möte med bland annat representanter från det Svenska fotbollsförbundet, Svenska hockeyligan och den Svenska fotbollssupporterunionen om idrottsrelaterat våld. Under hearingen, som går under namnet "Mera glädje för pengarna", ska flera insatta personer tala om hur man i framtiden ska undvika våld på svenska idrottsarenor. 

Ett ämne som berör, vilket inte minst visade sig på Twitter när ordförande i SvFF:s säkerhetsgrupp, Börje Sandberg, höll sitt framförande. Sandberg hade en önskan under sitt tal, nämligen att den allsvenska fotbollspubliken ska bli mer som publiken under Dam-EM i somras. Dam-EM, som arrangerades av Sverige, och som fick stark kritik på grund av en neutral sponsrad klack.

Tweeten kommer från Tony Ernst, ordförande för den svenska fotbollssupporterunionen, som inte tyckte om det han hörde från Sandberg. 

Det var fler supportrar som reagerade starkt på Sandbergs uttalande.

Här kan du följa regeringen hearing live (pågår till 14.45)

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sävinger gör debut i landslaget

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

1 timme sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

2 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

2 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

2 timmar sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

2 timmar sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.