Onsdag 26 Jan
Stockholm

Djurgården jagar norske jumbotränaren

Leif Gunnar Smerud kan bli Djurgårdens nya tränare nästa säsong.
1 av 4
Leif Gunnar Smerud kan bli Djurgårdens nya tränare nästa säsong. Foto: BildbyrŒån / Anders Hoven
Högmo ny förbundskapten i Norge.
2 av 4
Högmo ny förbundskapten i Norge. Foto: TT Bild
Smerud instruerar hur en spelare ska spela.
3 av 4
Smerud instruerar hur en spelare ska spela. Foto: BildbyråŒn / Robert Christensen
Högmo på derbyt mellan Djurgården–AIK.
4 av 4
Högmo på derbyt mellan Djurgården–AIK. Foto: TT

Per-Mathias Högmo lämnar Djurgården efter säsongen. Nu jagar klubben hans efterträdare. Det kan bli Högmos gode vän Leif Gunnar Smerud som har ett utgående kontrakt i norska jumboklubben Hönefoss.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Per-Mathias Högmo är klar som norsk förbundskapten sedan en tid tillbaka. Stockholmsklubben jagar därför efter en ersättare och även han kan nu komma från Norge. Enligt Fotbollskanalen anser Högmo att det borde bli Hönefoss-tränaren Leif Gunnar Smerud och att Dif borde gå efter honom

– Leif Gunnars kontrakt går ut efter säsongen. Han och Per-Mathias Högmo känner varandra väldigt bra och är stora fan av varandra så jag är inte förvånad om Djurgården är intresserat, säger Hönefoss ordförande Niels Röine till sajten.

Smerud är en ung coach då han bara är 36 år och förutom att han är fotbollstränare så är han även utbildad psykolog från Köpenhamns universitet. Han tog över Hönefoss 2011 och förde direkt upp laget till den högsta serien. 2009 var han också assisterande förbundskapten för Norges damlandslag som tog EM-brons.

– Leif Gunnar är väldigt fotbollskunnig och har gjort ett väldigt bra jobb hos oss, säger Hönefoss lagledare Arne Dahlen till Fotbollskanalen

Smerud har också spelat fotboll på elitnivå och var en duktig mittfältare ibland annat Lilleström och Lyn och han har meriter från spel i ungdomslandslagen i Norge. I Hönefoss och i landslaget har han haft Pål Arne Johansen som assisterande tränare och troligtvis vill han ta med honom i så fall till Sverige. 

– Han och vår assisterande tränare jobbar väldigt tätt. De arbetade även tillsammans i damlandslaget. De vill nog fortsätta jobba tillsammans och det är naturligt att de kollar på andra alternativ eftersom deras avtal här går ut. Vi i Hönefoss vet inte om vi hänger kvar eller inte och därför har vi sagt att vi avvaktar med tränarfrågan tills vi vet. Vi vill veta vilken division vi ska spela i innan vi beslutar oss för vilken tränare vi vill ha, säger Niels Röine.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt