Måndag 20 Sep
Stockholm

Här är övergångarna som ska ta MFF till CL

Några spelare som skulle göra en stor skillnad i Malmö FF nästa säsong.
1 av 4
Några spelare som skulle göra en stor skillnad i Malmö FF nästa säsong. Foto: TT Bild
Denni Avdic ett forwardsalternativ.
2 av 4
Denni Avdic ett forwardsalternativ. Foto: TT Bild
Tobias Hysén hade varit perfekt i MFF.
3 av 4
Tobias Hysén hade varit perfekt i MFF. Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT Bild
Markus Rosenberg är drömmen att få hem för Malmö.
4 av 4
Markus Rosenberg är drömmen att få hem för Malmö. Foto: Martin Meissner / TT Bild

Malmö FF vann under måndagen SM-guld. Direkt efter det så börjades det spekuleras om vilka de kan tänkas värva inför nästa säsong då kval till Champions League väntar. Vi har listan på vilka de borde värva.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här är de förbjudna namnen som skulle göra stor skillnad för laget:

Tobias Hysén, IFK Göteborg:

Tänk allsvenskan poängkung Magnus Eriksson med en av skyttekungarna i Tobias Hysén. Det skulle ju bara kunna bli en stor succé Malmö skulle kunna få Allsvenskans bästa anfallspar utan motstånd.

Alexander Milosevic, AIK:

Pontus Jansson kan lämna nästa sommar och då hade Milosevic varit perfekt. Är polare med Miiko Albornoz och Jiload Hamad (lär lämna) och de skulle kunna locka honom från AIK där han inte är given i startelvan längre.

David Accam, Helsingborg:

Allsvenskans stora utropstecken David Accam den här säsongen hade gett ytterligare en dimension till MFF. En spelare som kan göra sin gubbe och inte rädd för att misslyckas. Har dessutom ett grymt skott och han skulle bli en attraktion på Swedbank förstås.

Malmö FF vann SM-guldet välförtjänt och är Sveriges bästa lag. Men frågan är om dagens lag räcker till för att vinna nästa år igen, plus att de ska kvala till Champions League. Ambitionen är att gå till gruppspelet som första svenska lag sedan Helsingborg var där år 2000. Det börjar bli på tiden att vi får ett svenskt lag dit och då behöver Malmö värva för att nå dit. Här är fem spelare som de skulle kunna tänkas värva och som samtidigt är hyfsat realistiska.

Dusan Djuric, Odense:

Playmakern Dusan Djuric slog igenom i Halmstad med dunder och brak 2004 och lämnade för FC Zürich vintern 2007 och han spelade där i fyra år. Gick sedan till Valenciennes i Frankrike. Där drabbades han av långvariga skador och han har bara gjort fyra matcher för dem. Är nu utlånad till Odense där han dock inte spelat ännu. Djuric är nu 29 år och det känns som att han skulle passa perfekt i Malmö. Han har visserligen ett starkt Halmstadhjärta, men vill han vända hem är Malmö perfekt då han skulle få en nyckelroll och han har en internationell prägel på sitt spel som skulle passa som speluppläggare i MFF.

Markus Rosenberg, West Bromwich:

Hemvändaren hade varit drömmen för alla MFF-supportrar. Har spelat i klubbar som Ajax, Werder Bremen, Racing Santander och nu i West Bromwich där han visserligen sitter mestadels på bänken. Men i Allsvenskan skulle han bli en riktig injektion och skulle troligtvis hitta målsinnet igen. Tänk Rosenberg och Magnus Eriksson som anfallspar i Malmö. Då skulle nog till och med guldhjälten Guillermo Molins flyttas ut på en kant.

Fredrik StenmanClub Brugge:

Det har börjat snackas lite om att Fredrik Stenman ska vända hem till Sverige igen från Club Brugge där han är nu. Den förre Djurgårdaren skulle nog inte ha något emot att i så fall gå till MFF. Ricardinhos kontrakt går ut nästa år och Stenman skulle vara den perfekta ersättaren med mycket rutin från Europa.

Petter AnderssonMidtjylland:

Den skadedrabbade svenske mittfältaren är ett liknande alternativ som Djuric. Har bara spelat 65 matcher på fyra år i Groningen då han haft mängder av skador. Men i hans bästa stunder är han en riktigt bra mittfältare och han spelar ju nu i danska Midtjylland. Det känns som MFF skulle kunna slå högre. Dock har han ett stort Hammarbyhjärta så det skulle nog mycket till för att han skulle spela för MFF.

Denni Avdic, AZ Alkmaar:

Den forne skyttekungen Denni Avdic har haft stora problem att hitta rätt ute i Europa. Lyckades aldrig i Werder Bremen dit han gick från Elfsborg och har bara spelat två matcher för hans nuvarande klubb AZ i höst. Är en grym målskytt i sina bästa stunder och det känns som han skulle behöva en nystart likt Magnus Eriksson. Elfsborg har gått om anfallare så de känns inte aktuella så då hade MFF varit perfekt då de har pengar.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela