Amadou Jawo kan vara förlorad för Djurgården. Han vill utomlands i första hand enligt sportchefen Anders Grönhagen.
1 av 4
Amadou Jawo kan vara förlorad för Djurgården. Han vill utomlands i första hand enligt sportchefen Anders Grönhagen. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson
Anders Grönhagen har fullt upp med att hitta en ny tränare och förhandla med spelare.
2 av 4
Anders Grönhagen har fullt upp med att hitta en ny tränare och förhandla med spelare. - Foto: Bildbyrån / Niklas Larsson
Peter Nymann var på väg bort i somras men kan nu stanna i Djurgården.
3 av 4
Peter Nymann var på väg bort i somras men kan nu stanna i Djurgården. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Grönhagen har inlett förhandlingar med flera spelare.
4 av 4
Grönhagen har inlett förhandlingar med flera spelare. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson

Jawo kan vara förlorad för Dif – vill prova lyckan utanför Sverige

Amadou Jawos framtid har varit en stor snackis under hösten. Nu berättar Djurgårdens sportchef Anders Grönhagen att han helst vill utomlands.– Hans huvudmål är utomlands, sedan så vi får avvakta och se, säger han till Fotbolldirekt.


Flera spelares framtid är osäker i Djurgården. Amadou Jawo och Peter Nymann är de som diskuteras mest om de ska stanna eller inte i klubben. Jawo har varit inlånad från Elfsborg den här säsongen och Djurgården vill behålla honom. Han har tidigare berättat för Nyheter24 att grekiska och turkiska klubbar har jagat honom. Nu berättar Djurgårdens sportchef Anders Grönhagen att 29-åringens största önskan är att få testa på fotbollslivet utomlands. 

"Hans huvudmål är utomlands"

– Vi är i förhandlingar med Jawo, Nymann och med Daniel Jarl… egentligen alla som har utgående kontrakt eller som vi vill behålla. Jawo har fått ett kontraktsförslag, men där har vi pratat med agenten och hans huvudmål är utomlands, sedan så vi får avvakta och se. Får han inget där så får vi gå vidare med honom och Elfsborg, säger Grönhagen till Fotbolldirekt.

När det gäller högerbacken Peter Nymann så har han hintat om att han vill hem till Danmark på grund av hans sociala situation med ett nyfött barn. Men nu ska intresset ha svalnat för dansken och Djurgården ska vara det enda konkreta alternativet just nu.

"Han var väldigt viktig för oss i år"

I slutet av sommaren fick Djurgården ett bud på Nymann från Bröndby. Men Dif valde att nobba det då Nymann bara hade sex månader kvar på sitt kontrakt och det inte fanns några större pengar på en affär.

– Vi har yngre killar som är på gång underifrån, och vi får titta på deras utveckling här under vintern. Men så som hans säsong utvecklade sig undan för undan, så var han väldigt viktig för oss i år.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.