De här personerna och händelserna kvalar in på årets hjärnsläpp i Allsvenskan.
1 av 6
De här personerna och händelserna kvalar in på årets hjärnsläpp i Allsvenskan. - Foto: Bildbyrån
Lasse Nilsson blev utvisad efter ha avslutat efter avblåsning två gånger under samma match.
2 av 6
Lasse Nilsson blev utvisad efter ha avslutat efter avblåsning två gånger under samma match. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Daniel Majstorovic har suttit en hel del på läktaren under årets säsong.
3 av 6
Daniel Majstorovic har suttit en hel del på läktaren under årets säsong. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund
Någon kastade in ett päron från Djurgårdspubliken på en Mjällbyspelare.
4 av 6
Någon kastade in ett päron från Djurgårdspubliken på en Mjällbyspelare. - Foto: Jonas Ekströmer / TT Bild
Loret Sadiku tog ett strypgrepp på David Accam efter att han gjort mål.
5 av 6
Loret Sadiku tog ett strypgrepp på David Accam efter att han gjort mål. - Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson
Özcan Melkemichel lämnar Syrianska efter säsongen efter mycket turbulens.
6 av 6
Özcan Melkemichel lämnar Syrianska efter säsongen efter mycket turbulens. - Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Här allsvenskans största hjärnsläpp 2013

Årets allsvenska säsong tog slut i söndags och det är därför dags för att summera årets hjärnsläpp i serien.


Läs också...

1. Vem är årets tränare i allsvenskan? Här är svaret.

2. Vem är årets spelare i allsvenskan? Här är svaret.

3. Vilket lag har haft bäst publik under året? Här är svaret.

4. Vem är årets domare i allsvenskan? Här är svaret.

5. Vem är näste storspelare i allsvenskan? Här är svaret.

6. Vilka supportrar hade årets bästa pyro? Här är svaret.

1. Daniel Majstorović gnäll i AIK

Inför AIK:s hemmamatch mot Mjällby den 2 juli dök Daniel Majstorovic aldrig upp på matchsamlingen. Det ledde till att tränaren Andreas Alm ställde mittbacken utanför truppen. Därefter var karusellen igång. Den forne landslagsbacken gnällde i media i flera veckors tid över utebliven speltid. Alm och klubben stod dock på sig och sa att han skulle få sin chans till slut. Men det tog ett antal veckor innan han fick vara med i truppen igen. Helt rätt. 

Hur många gånger har inte spelare blivit petade för att det finns bättre alternativ där och då. AIK har allsvenskans bästa mittbacksuppsättning med Niklas Backman, Alexander Milosevic och Per Karlsson. Att han förväntade sig en startplats efter en mindre vass start på säsongen var allt annat än ödmjukt. Han är 34 år nu och bör veta bättre. Det började till och med ryktas om att han skulle bort men vips så ville han stanna i AIK resten av karriären. Han har ett år kvar på det prestationsbaserade kontraktet, kommer han att stanna? Kommer AIK:s supportrar att tillåta honom spela fler matcher i klubben?

2. Lasse Nilsson utvisning mot Mjällby

Det här är egentligen ett hjärnsläpp både från Lasse Nilsson och domaren Andreas Ekberg. Efter 62 minuters spel sköt Nilsson ett skott efter en avblåsning – och fick då ett gult kort. Men tio minuter senare avslutar anfallaren återigen efter avblåsning. Domaren ser rött och Nilsson får sitt andra gula kort och blir utvisad. Man kan tycka lite vad man vill om det här och det är förstås klumpigt av Nilsson, men samtidigt är det tydligt i den andra situationen att målvakten Mattias Asper och försvaret fortsätter att spela och domaren måste ha en bättre förståelse. Oerhört märkligt.

3. Päronskandalen

Ingen missade nog vad som hände mellan Djurgården–Mjällby i våras. Ett päron kastades in från en oaktsam person i Djurgårdspubliken och träffade Mjällbys Gbenga Arokoyo. Matchen avbröts och därefter väntade långa segdragna veckor där det skulle beslutas hur allt skulle sluta. Till slut dömdes Mjällby segern med 3–0. Allt på grund av en raketforskare till supporter. 

4. Sadikus stryptag på Accam

Helsingborg har haft en turbulent säsong på många sätt. De ledde Allsvenskan i våras och hyllades för en fantastisk fotboll. Men sedan hände något. Det har varit interna bråk och stridigheter i klubben. Den mest märkliga scenen kanske var när Dacid Accam hade gjort mål mot Halmstad och lagkamraterna anslöt sig för att fira med honom. Men när Loret Sadiku kom fram till målskytten fick vi se oerhört märkliga scener. 

Sadiku tog tag i Accams huvud och höll fast det som i ett skruvstäd. Accam såg inte alls ut att uppskatta tilltaget och slet sig loss samtidigt som gav Sadiku mördande blickar. Efter matchen berättade de att de vanligtvis fira sina mål så. Man kan ju fundera på varför ingen annan har sett dessa spektakulära firanden tidigare?

5. Özcan Melkemichel avhopp 

Han lämnade laget med omedelbar verkan efter en förlust mot Halmstad i somras. Han gjorde det "för lagets bästa" sa han då. Några dagar var han ändå tillbaka som tränare. Då var det ett förhastat beslut och nu skulle han rädda kvar Syrianska i allsvenskan. När degraderingen var definitiv i början på oktober var dock avhoppet definitivt. Något hafsigt kan man tycka – och hur reagerade de redan pressade spelarna på vändningarna?

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

3 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.