Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är det officiellt: Tobbe é klar

- 03/01/2014, 12:30
Tobias Hysén har skrivit på ett tvåårskontrakt med Shanghai East Asia.
1 av 4

Tobias Hysén har skrivit på ett tvåårskontrakt med Shanghai East Asia.

© Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Hysén lär lämna ett stort hålrum efter sig i Blåvitt.
2 av 4

Hysén lär lämna ett stort hålrum efter sig i Blåvitt.

BILDBYRÅN / Carl Sandin

Anfallaren har gjort 109 mål på 261 matcher i klubben.
3 av 4

Anfallaren har gjort 109 mål på 261 matcher i klubben.

© BildbyrŒn / BILDBYRN

Hur blir det med landslaget i fortsättningen för svensken?
4 av 4

Hur blir det med landslaget i fortsättningen för svensken?

BILDBYRN / Marcus Ericsson

Det har legat och puttrat länge. Nu är det påskrivet. Tobias Hysén lämnar IFK Göteborg för spel med den kinesiska klubben Shanghai East Asia:
– Klart det känns lite vemodigt att lämna IFK efter allt man upplevt., säger han till IFK Göteborgs hemsida.

IFK Göteborg lär bli heta på transfermarknaden under 2014. Särskilt nu när lagets största profil och kanske bäste spelare Tobias Hysén lämnar för nya äventyr i Asien. Hysén har gjort 109 mål på 261 matcher för klubben och saknaden kommer att vara stor på Kamratgården.

– Det där är fakta som talar för sig självt. Klart att en sådan spelare kommer att saknas. Samtidigt har IFK Göteborg som ambition att inte stoppa spelare som vill komma ut i fotbollsvärlden, såvida vi kommer överens med motparten. Vi kan bara tacka Tobias, önska honom stort lycka till och varmt välkommen tillbaka, säger sportchefen Håkan Mild till klubbens officiella hemsida

"Fotbollsmässigt spännande"

Hysén berättar om sitt beslut att testa lyckan i öst.

– Det finns egentligen tre delar som avgjorde mitt beslut. Den ekonomiska aspekten är en, den sociala en annan. Shanghai är en storstad där det finns mycket att göra och där många svenskar verkar och lever. Sedan är det fotbollsmässigt spännande, säger han och fortsätter:

– Det är svårt att exakt säga vilken kvalitet ligan håller, men mitt nya lag slog FC Köpenhamn i en träningsmatch i fjol och har en vision om att bli störst i Asien, med spel i Champions League. Den helhetsbilden ligger till grund för mitt val. Jag hade inte åkt till andra sidan jordklotet om jag inte tyckt det varit värt det.

"Finns ingen annan klubb för mig"

Han utesluter dock inte en comeback i klubben.

– Tanken är att vi ska vara borta i två år, sedan är det dags för vår stora pojk att börja skolan och det vill vi ska vara här. Sedan får vi väl se vad IFK vill så dags. Men om de är intresserade och jag fortfarande håller finns ingen annan klubb för mig.