Tisdag 3 Aug
Stockholm

Mjällby-fansen satsar på tifofond – har fått in 50 kronor på en månad

Supporterföreningen Sillastrybarna beräknar att ett bra tifo kostar mellan 3 000 och 15 000 kronor – men hittills har insamlingen bara genererat 50 kronor.
1 av 4
Supporterföreningen Sillastrybarna beräknar att ett bra tifo kostar mellan 3 000 och 15 000 kronor – men hittills har insamlingen bara genererat 50 kronor. Foto: Patric Soderstrom/Bildbyrån
Ett bättre tifo.
2 av 4
Ett bättre tifo. Foto: Patric Soderstrom +46705308309 / TT NYHETSBYRÅN
Kristian Haynes tycker synd om supporterföreningen.
3 av 4
Kristian Haynes tycker synd om supporterföreningen. Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Han ska samla in pengar av lagkamraterna säger han.
4 av 4
Han ska samla in pengar av lagkamraterna säger han. Foto: © Bildbyrån / Lennart Månsson

Den 30 mars kickar Mjällby igång allsvenskan på Strandvallen mot Gefle. För att inleda med pompa och ståt drog supporterföreningen Sillastrybarna igång en pengainsamling till ett tifo i mitten av december. Resultatet hittills? 50 kronor, skriver SVT:s Blekingenytt.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så spelas första omgången

30/3 Brommapojkarna–Kalmar FF

30/3 Mjällby AIF–Gefle IF FF

30/3 Helsingborgs IF–Djurgården

30/3 Malmö FF–Falkenbergs FF

31/3 Halmstads BK–Örebro

31/3 Åtvidabergs FF–Elfsborg

31/3 AIK–IFK Göteborg

31/3 BK Häcken–IFK Norrköping FK

Det är många som längtar till den allsvenska starten nu. Silly Season är redan i full gång och de flesta lagen har påbörjat sina försäsonger. Då är det naturligt att även supportrarna börjar ladda inför slutet av mars när allsvenskan börjar. 

Det gör även Mjällbys supportrar. Men det går lite knackigt för supporterföreningen Sillastrybarna. Trots att en pengainsamling har pågått sedan i mitten av december har supportrarna bara fått in 50 kronor.

"Känner en viss besvikelse"

– Det är klart att man känner en viss besvikelse över det. Pengarna räcker ju inte ens till en pensel, säger Daniel Olausson, som en av dem som har dragit igång insamlingen, till SVT:s Blekingenytt.

Men Olausson tror att Mjällby-supportrarna kommer att sluta upp och bidra till insamlingen.

– Ett bra tifo kostar oss mellan 3 000 och 15 000 kronor. Då förstår ju var och en att vi inte kommer långt med 50 kronor. Men vi tror nog att folk uppskattar det vi gör och att det kommer in mer pengar för det är nu vi behöver det. Inom tre veckor måste materialet vara inköpt om vi ska hinna.

"Tyckte faktiskt synd om dem"

Sillastrybarna kommer dessutom att backas upp av Mjällby-spelarna – som känner för supporterföreningen. När laget träffas för att sätta igång försäsongen under torsdagen ska Kristian Haynes gå runt i omklädningsrummet och samla in pengar till tifoinsamlingen. 

– Jag tyckte faktiskt synd om dem när jag hörde det magra resultatet av insamlingen, säger han till SVT:s Blekingenytt. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela