Vad ska den nya arenan i Gävle heta?
1 av 5
Vad ska den nya arenan i Gävle heta? - Foto: Gavle.se
Sikt från VIP-läktaren.
2 av 5
Sikt från VIP-läktaren. - Foto: Gavle.se
Östra läktaren.
3 av 5
Östra läktaren. - Foto: Gavle.se
Entrén vid den nya fotbollsarenan.
4 av 5
Entrén vid den nya fotbollsarenan. - Foto: Gavle.se
Skiss med överblick på området.
5 av 5
Skiss med överblick på området. - Foto: Gavle.se

Nya arenan i Sverige står klar i vår – var med och bestäm namnet

Gefle IF spelar snart på en ny arena. Nu kan du vara med och rösta på vilket namn arenan ska få.


Den nya arenan i Gävle kommer att stå klar strax efter säsongsstarten i Allsvenskan 2015. Nu är det också dags att namnge den. 

Allmänheten har röstat

Det har varit fritt fram för allmänheten att skicka in sina namnförslag till kommunen. En jury har i sin tur valt ut fem alternativ som allmänheten kan rösta på. Det förslaget som får flest röster kommer alltså att bli arenans namn. 

Nedan följer de fem alternativen och juryns motivering.

Gavlevallen

"Namnet håller samman väl med andra arenor och anläggningar på Gavlehov. Namnkombinationer med ”vall” är dessutom klassiska i fotbollssammanhang, inte minst med vårt eget Strömvallen."

Gefleborgen

"Ett bra försvar är grunden för all fotboll. Det är också Gefle IF:s adelsmärke. Ordet borg förkroppsligar allt detta. Fotbollsarenan kommer också på sikt att omfatta två höga torn som förstärker ”borgkänslan”.

Drömvallen

"Drömvallen är inte bara en plats för fotboll. Det är en plats för drömmar och för alla som har en dröm om att en gång få spela där. Det är också en blinkning till Strömvallen."

Gavlehöjden

"Arenan ligger på en höjd, vi har ett Fjärran höjder-bad i staden och att sikta på nya höjder är en del av det klassiska olympiska mottot som väl passar väl in på vad Gavlehov arenaby handlar om."

Himlavallen

"Himmelsblått är färgen på stadens bästa fotbollslag. Arenan är också öppen mot himlen så att det går att sikta mot stjärnorna för alla som är där, på planen eller på läktaren."

Här kan du gå in och rösta på din favorit. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.