För drygt ett år sedan slogs en Dif-supporter ihjäl strax innan premiärmatchen mot Helsingborg.
1 av 4
För drygt ett år sedan slogs en Dif-supporter ihjäl strax innan premiärmatchen mot Helsingborg. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Dödsmisshandeln skedde i området Kärnan.
2 av 4
Dödsmisshandeln skedde i området Kärnan. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Nu har familjen till supportern skrivit ett öppet brev om händelsen.
3 av 4
Nu har familjen till supportern skrivit ett öppet brev om händelsen. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
En fruktansvärd händelse.
4 av 4
En fruktansvärd händelse. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Känslosamma brevet från familjen till dödade Dif-supportern

För drygt ett år sedan slogs en Dif-supporter ihjäl innan premiärmatchen i Allsvenskan mot Helsingborg. Nu skriver familjen om den fruktansvärda händelsen.


Upptakten av Allsvenskan den här säsongen har varit succéartad. Mycket publik, bra fotboll – och inga publikskandaler. Viktigt med tanke på den fruktansvärda inledningen förra säsongen.

Inför öppningsmatchen mellan Helsingborg och Djurgården slogs en Dif-supporter ihjäl strax utanför Olympia.


Bildkälla: Bildbyrån

Efter drygt ett år har mannens fru tillsammans med deras barn skrivit ett känslosamt och vackert brev om sina känslor kring den fruktansvärda händelsen – och de tackar även för det stöd de har fått.

"Från djupet av våra hjärtan vill vi tacka alla som funnits vid vår sida detta tunga år. Vi vill tacka Djurgårdsfamiljen och övriga klubbar för det enorma stödet vi fått, för att ni visar att våld och sport inte hör ihop, för att ni i visar att sorgen inte har några färger, det ni gjorde i Stefans minne på matcher runt om i landet, tysta minuter och de insamlingar som ni gjort. Vi kan känna hans stolthet över ert stöd.", skriver Dif-supporterns fru på Djurgårdens supporterförening Järnkaminernas hemsida.

Läs hela brevet på Järnkaminernas hemsida här.

/
/
/
Dif
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.