IFK mosade Djurgården

Supermål av Sigurdsson - mål från egen planhalva.

Just när matchen såg ut att vara avklarad stod IFK Göteborg för två monstermål. Först ut var islänningen Ragnar Sigurdsson, som med ett kanonskott från sin egen planhalva gav IFK 5-0 och Djurgården en huvudvärk från helvetet.

Med bara minuterna kvar slog Pontus Wernblom till. Han mötte ett inspel från höger och drog till direkt. 6-0 var ett faktum.

Att IFK Göteborg var segertippade inför dagens hemmamatch mot Djurgården var det ingen tvekan om. Att de dock skulle köra över blåränderna med hela 6-0, var det säkerligen inte många som hade räknat med.

Målmaskineriet började redan efter tre minuters spel, då Stefan Selakovic enkelt kunde peta in ledningsmålet. Passnigen stod den unge högerbacken Erik Lund för, som med ett fint inlägg nådde den 32-årige målskytten. Tre minuter senare slog hemmalaget till igen. Den här gången var det fjolårets succéspelare, Robin Söder, som stod för målet. Det var Tobias Hysén, som klart och tydligt visade landslagsklass i dag, som med ett inlägg fick fram bollen till 18-åringen.

Helvetesmatchen hade bara börjat för Djurgården. Tobias Hysén tog emot en underbar långboll från Pontus Wernblom och sprang enkelt ifrån Djurgårdens Jan Tauer. Ensam med målvakten gjorde Hysén inga misstag alls och hemmalagets tredje mål.

Djurgården borde aldrig ha lämnat omklädningsrummet med tanke på hur uselt de spelade.

I den 42:a minuten kom matchens avgörande mål. Sebastian Eriksson passade elegant fram till matchen lirare, Tobias Hysén, som hur kyligt som helst slog in 4-0 målet.

Stockholmslaget kom aldrig in i matchen och möjligheterna att kunna knipa en poäng från dagens match var näst intill mikroskopiska.