AIK besegrade mästarna

- 13/04/2009, 21:56 -

Ivan Obolo gjorde matchens enda mål när AIK vann mot Kalmar på Fredrikskans.

Det var tuffa tag på Fredrikskans när AIK gästade regerande svenska mästarna Kalmar FF. Kenny Pavey utgick efter 29 minuter sedan han fått en ordentlig smäll på axeln. Sedan byttes Rasmus Elm ut med befarad hjärnskakning, rutinerade Lasse Johansson ersatte. Dessförinnan hade dock AIK hunnit göra matchens första mål. Argentinaren Obolo stötte in sitt första mål för i år på ett inspel från Kenny Pavey. 1-0 till AIK.

Avsluten duggade inte alls lika tätt som närkamperna och Daniel Tjärnström bekräftade att den fysiska fotbollen var en del av AIK:s taktik.

– Vi snackade om att vi skulle vara aggressiva innan, sa han i pausen till Canal Plus.

Han var ändå inte helt tillfreds med hur laget spelade.

– Vi leder med 1-0 men det är ingen fantastisk halvlek. Vi behöver nog göra lite bättre i andra, men ändå helt okej tycker jag, sa Tjärnström under halvtidsvilan.

Det tuffa spelet mattades något i andra halvlek, men fortfarande smällde det rejält med jämna mellanrum. Stockholmarna fortsatte att vara det bättre laget och hade det inte varit för dåliga avslut från Mikael Thorstensson kunde de gjort både 2-0 och 3-0.

Lasse Johansson var nära knorra in en frispark efter 77 minuter men Kalmar hade annars svårt att skapa de riktigt farliga chanserna. De svenska mästarna flyttade upp spelet och laget och satsade framåt men den sista passningen nådde aldrig riktigt fram. AIK tar därmed tre viktiga poäng och har sex poäng totalt efter två inledande 1-0-segrar.

AIK-tränaren Mikael Stahre var nöjd med matchen.

– Oerhört skönt, sa Stahre till Canal Plus.

På frågan varför AIK vann hade han ett mycket enkelt svar.

– Vi är ett bättre lag än motståndarna, ställer frågor till motståndarna, i dag var de inte så bra, AIK var bättre.

Svårare än så behöver det inte vara.

Skrivet av: