BP vill fortsätta hålla tätt bakåt

- 15/04/2009, 13:19 -

Bara ett insläppt mål i de nio senaste tävlingsmatcherna.

Brommapojkarna har inlett Allsvenskan med fyra poäng på två matcher och har ännu inte släppt in något mål. Det blev 0-0 borta mot Trelleborg och 2-0 hemma mot Häcken. Faktum är att BP, i de senaste nio tävlingsmatcherna, bara åkt på ett baklängesmål. Det kom mot Ljungskile i förra årets kval till Allsvenskan.

–Ett bevis på att vi försvarar oss bra, säger BP-tränaren Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

Att spela stabilt i försvaret är något som Bergstrand gärna ser att hans lag fortsätter med i kvällens match borta mot Halmstad.

– Halmstad är framför allt bra på att skapa målchanser på fasta situationer. Det är något vi måste se upp med, säger han.

HBK har inte haft samma flyt som BP under inledningen av säsongen. Laget föll borta mot AIK i premiären och fick bara med sig en poäng från hemmamötet med Trelleborg. Tränaren Janne Andersson tycker i framför allt att det är anfallsspelet som inte har fungerat som det ska.

–Vi har inte riktigt hittat rätt där, sa Andersson till Nyheter24 efter matchen mot AIK.

Mot Trelleborg gjorde HBK visserligen mål, men Janne Andersson är långt ifrån nöjd.

–Vi har inte skapat tillräckligt med målchanser för att kunna vara nöjda, ambitionen är definitivt att komma till fler avslutningslägen än vad vi har gjort i de två första matcherna, säger han till HBK:s hemsida.

Och nu väntar alltså match mot ett defensivt mycket stabilt BP.

Skrivet av: