Häcken chockade IFK: "Känns bra"

- 15/04/2009, 23:30 -

Gerhardsson: "Vi kan upprepa det här", säger han till Nyheter24.

Häcken krossade IFK Göteborg i kväll. Kaxiga, stora och starka Göteborg som klev in i kvällens match med en 6-0-vinst i ryggen hade inte riktigt räknat med kvällens stora chock. 4-1 till BK Häcken. Överkörningen gav Häcken lagets tre första poäng i årets allsvenska. Tränaren Peter Gerhardsson tror på en upprepning redan på söndag mot Gais.

–Det känns bra. I dag fick vi lite utdelning till skillnad mot matcherna mot BP och Malmö. I de tidigare matcherna har vi skapat chanser men inte riktigt fått någon utdelning. När 1-0 målet kom blev det lite förlösande för oss. Sedan släppte det, säger Gerhardsson till Nyheter24.

–Vi pratade mycket om att fortsätta våga och inte bara hamna i en försvarsspelsfälla. Det gäller att hitta någon slags lägsta nivå som inte är för dålig.

Häckenspelarna presterade matchen igen, men Mathias Ranégie var den lirare som gjorde det bäst. Han slog till med en monstermatch mot gamla gänget IFK. Minuten efter att han bytts gjorde han det avgörande 3-0-målet.

Kände du att han var nervös inför matchen?

– Nej det tror jag inte. Men han såg mycket glad ut efter matchen.

– Han har dessutom haft känningar i ljumsken efter matchen mot BP. Vi kände att det var ett bra läge att vila lite på honom. Vi satte in Paulinho i stället, som gjort två inhopp, tidigare. Det blev ju bra.

I och med dagens 4-1-match har det gjorts hela 23 mål i de matcher som spelats i Göteborg. Det är hela 16 mål fler än matcher som spelats i Stockholm. Båda städerna har fyra lag vardera i Allsvenskan.

Har Göteborgslagen gjort någon slags pakt om att göra mycket mål?

–Haha. Överlag utvecklas anfallspelet mest av allt just nu och jag tror att målkalaset är en konskevens av detta. Sedan handlar det mycket om planer också. Och på söndag blir det ju en ännu bättre plan så vi får hoppas på ännu fler mål då, avslutar Peter Gerhardsson.

Blir det något firande i kväll?

–Nej. För sjutton. Vi tränar i morgon. Sedan nytt derby på söndag. När man vinner så här blir man oerhört sugen på att få den här känslan igen. Och vi har nog möjlighet att upprepa detta på söndag.

Skrivet av: