Jeglertz tror på Mattias Jonson

Konvalescensen sträcker sig över hela sommaren för anfallaren.


Djurgårdsanfallaren Mattias Jonson är körd i sommar samtidigt som supportrarna får ta emot ännu ett dystert besked. Anfallaren tvingas skjuta upp sin säsongsdebut till efter sommaren.

Klubbens tränarstab har inte använt Jonson i sin planering, och det negativa beskedet har på kort sikt ingen större betydelse enligt den.

– Mattias har egentligen inte varit med alls under den senaste tiden. Det är en väldigt skicklig spelare som vi givetvis hoppas ska komma tillbaka så fort som möjligt. Men hans frånvaro kommer inte att påverka vårt spel, säger tränaren Andrée Jeglertz till Nyheter24.

Jonson hade tidigare ställt sig in på seriepremiären. Så blev det inte, och det enda realistiska, enligt honom, är att sikta in sig på spel först i höst. Tre månader senare än planerat.

– Det är klart att jag hoppas på att det blir tidigare men det mest realistiska nu är som sagt att redan nu ställa in sig på höstsäsongen, säger han till FotbollDirekt.

Han pressade sig senast i ett desperat försök att kolla hur mycket kroppen tål under ett träningspass i förra veckan.

– Jag testade medvetet att gå över gränsen den gången för att få klart för mig vart jag står. Och det gjorde så ont att jag inte kunde stödja på hälen, säger han till FotbollDirekt.

Jonson har tidigare spekulerat i att han inte vill stå i vägen för andra spelare om hans kropp inte håller och skadorna fortsätter att förfölja honom. Viasats expert Bosse Petersson ser det som ett tecken på att Jonson är på väg att lägga skorna på hyllan.

– Både Jonsons och Markus Johannissons frånvaro är ett stort avbräck för Djurgården. De är stora spelare och lagkaraktärer som betyder mycket för laget både på träning och matchnivå. Nu kommer lagmoralen att sjunka. Det kan vara så att vi har sett det sista av Mattias Jonson, säger han till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.