Jeglertz tror på Mattias Jonson

- 18/04/2009, 16:28 -

Konvalescensen sträcker sig över hela sommaren för anfallaren.

Djurgårdsanfallaren Mattias Jonson är körd i sommar samtidigt som supportrarna får ta emot ännu ett dystert besked. Anfallaren tvingas skjuta upp sin säsongsdebut till efter sommaren.

Klubbens tränarstab har inte använt Jonson i sin planering, och det negativa beskedet har på kort sikt ingen större betydelse enligt den.

– Mattias har egentligen inte varit med alls under den senaste tiden. Det är en väldigt skicklig spelare som vi givetvis hoppas ska komma tillbaka så fort som möjligt. Men hans frånvaro kommer inte att påverka vårt spel, säger tränaren Andrée Jeglertz till Nyheter24.

Jonson hade tidigare ställt sig in på seriepremiären. Så blev det inte, och det enda realistiska, enligt honom, är att sikta in sig på spel först i höst. Tre månader senare än planerat.

– Det är klart att jag hoppas på att det blir tidigare men det mest realistiska nu är som sagt att redan nu ställa in sig på höstsäsongen, säger han till FotbollDirekt.

Han pressade sig senast i ett desperat försök att kolla hur mycket kroppen tål under ett träningspass i förra veckan.

– Jag testade medvetet att gå över gränsen den gången för att få klart för mig vart jag står. Och det gjorde så ont att jag inte kunde stödja på hälen, säger han till FotbollDirekt.

Jonson har tidigare spekulerat i att han inte vill stå i vägen för andra spelare om hans kropp inte håller och skadorna fortsätter att förfölja honom. Viasats expert Bosse Petersson ser det som ett tecken på att Jonson är på väg att lägga skorna på hyllan.

– Både Jonsons och Markus Johannissons frånvaro är ett stort avbräck för Djurgården. De är stora spelare och lagkaraktärer som betyder mycket för laget både på träning och matchnivå. Nu kommer lagmoralen att sjunka. Det kan vara så att vi har sett det sista av Mattias Jonson, säger han till Nyheter24.

Skrivet av: