Selakovic tillbaka i storform

- 23/04/2009, 06:30 -

– Det har fungerat riktigt bra, säger han till Nyheter24.

IFK Göteborgs Stefan Selakovic är tillbaka i gammal storform. Den gamle landslagsspelaren har fått bra betyg för sitt spel i inledningen av årets allsvenska. Själv är han också nöjd.

– Det har fungerat riktigt bra. Det flyter på och det gjorde det under hela försäsongen också, säger han till Nyheter24.

2008 var däremot ingen succésäsong för Selakovic. Under slutet av året fick han ofta börja på bänken när IFK-tränarna valde att satsa på det unga stjärnskottet Robin Söder i anfallet. Totalt blev det bara tio matcher från start för Selakovic.

I år har han däremot fått fullt förtroende. Selakovic har startat i alla IFK Göteborgs fyra matcher och gjort två mål. I derbyt mot Örgryte senast spelade han fram Tobias Hysén till 1-0 och gjorde sedan själv 2-0-målet. Till slut blev det seger med 3-0 för Blåvitt.

–Det var en skön vinst för oss. Speciellt eftersom det gick som det gick mot Häcken (förlust 1-4). Det var ett steg i rätt riktning, säger Selakovic till Nyheter24.

I dag är det ny match för IFK Göteborg. Laget åker till Stockholm för att möta Hammarby på Söderstadion. Ett Hammarby som också har en derbyseger med sig från förra omgången (3-1 mot Djurgården).

–Det kommer att bli en rolig match. Det är två spelade och anfallande lag som möts. Men det kommer att bli tufft, Hammarby är riktigt bra på hemmaplan, säger Stefan Selakovic.

Hur ska ni göra för att vinna?

–De har två bra innermittfältare i Jensen och Chanko. Får vi stopp på dem, så är mycket vunnet. Dessutom måste vi se upp med Charlie Davies, han är riktigt snabb. Annars gäller som vanligt att vi ska försöka spela vårt eget spel.

Skrivet av: