Bochum vann klart mot Bayer Leverkusen på Vonovia Ruhrstadion

Redan i första halvlek tog Bochum greppet om hemmamatchen mot Bayer Leverkusen på lördagen. Och i andra halvlek utökades 2-0-ledningen och matchen i Bundesliga i fotboll slutade 3-0.

Bayer Leverkusen åkte på en tidig utvisning, när Amine Adli fick lämna planen i den åttonde minuten.

Bochum fick en bra start på matchen. Philipp Forster gjorde målet, redan i 19:e minuten.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 34:e minuten, när Takuma Asano slog till på pass av Kevin Stöger. Till slut kom också 3-0-målet genom Kevin Stöger som ökade Bochums ledning i 86:e minuten. 3-0-målet blev matchens sista.

Bochum har två segrar, två oavgjorda och en förlust och 8–6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Bayer Leverkusen har tre oavgjorda och två förluster och 4–8 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att Bochum slutar på 14:e plats och Bayer Leverkusen på sjätte plats.