Borussia Dortmund spelade lika mot FSV Mainz
Borussia Dortmund spelade lika mot FSV Mainz - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/Mika Volkmann

Mainz imponerade borta mot Borussia Dortmund

Mainz stod för en stabil insats när laget spelade oavgjort, 2-2 (0-2), på bortaplan mot andraplacerade Borussia Dortmund i lördagens match i Bundesliga i fotboll.


I halvtid ledde Mainz matchen med 2-0. Men i andra halvlek jobbade sig Borussia Dortmund in i matchen, och kvitterade till slut.

Mainz gjorde första målet. Andreas Hanche-Olsen gjorde målet på pass av Edimilson Fernandes, redan i 15:e minuten.

Laget gjorde 0-2 i 24:e minuten, när Karim Onisiwo hittade rätt. I 69:e minuten nätade Raphael Guerreiro, och reducerade åt Borussia Dortmund.

Kvitteringen kom på stopptid, när Niklas Sule slog till och gjorde mål för Borussia Dortmund. 2-2-målet blev matchens sista.

Borussia Dortmund har tre segrar och två oavgjorda och 17–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mainz har en oavgjord och fyra förluster och 5–15 i målskillnad. Det här var Borussia Dortmunds femte oavgjorda match den här säsongen.

Resultaten i sista omgången betyder att Borussia Dortmund slutar på andra plats i tabellen, och Mainz på nionde plats.

Senaste nytt

Ny nolla för Larsson – stoppade Modos trend

1 timme sedan

Lindberg avgjorde – Gais på allsvensk plats

1 timme sedan
Mållöst i över en timme. Sedan satte Julius Lindberg bollen i nät – och tog Gais upp till den allsvenska direktplatsen. Ett mål och vi vinner, jag är nöjd med min insats, säger han efter 1–0 hemma mot Öster i superettan.

Säsongen över för Hammarbys Erabi

idag 17:38
Säsongen är över för Hammarbys Jusef Erabi. En fotskada, som han råkade ut för i senaste matchen, 1–1 hemma mot IFK Göteborg, stoppar honom från spel under den allsvenska avslutningen.

RF:s styrelsemöte: Information från Nilsson

idag 16:34
Riksidrottsförbundets extrainsatta digitala styrelsemöte var snabbt avklarat. På agendan fanns en punkt: Information från ordförande Karl-Erik Nilsson. "Nästa möte är på fredag", skriver RF:s pressansvariga Anna Setzman till TT.

Ryssland öppnar för jättetrupp i Paralympics

idag 15:18
Internationella paralympiska kommittén, IPK, har beslutat att släppa in ryssar och belarusier i Paralympics i Paris nästa år, men enbart som neutrala aktiva – och kanske även under andra premisser. Detaljerna ska spikas inom kort.

Timrås backkris - två spelare skadade

idag 14:02
Timrå får klara sig utan hockeybackarna Tim Erixon och Elmeri Eronen de kommande sex veckorna efter att båda åkt på frakturer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.