VfB Stuttgart vann mot Borussia Dortmund
VfB Stuttgart vann mot Borussia Dortmund - Foto: Moritz Müller / Alamy

VfB Stuttgart besegrade Borussia Dortmund på hemmaplan

Det blev uddamålsseger för hemmalaget VfB Stuttgart i matchen mot Borussia Dortmund på Mercedes Benz Arena. Laget vann lördagens match i Bundesliga i fotboll med 2-1 (1-1). Serhou Guirassy blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 83 minuter.

Segern var VfB Stuttgarts sjunde på de senaste nio matcherna.

Matchen var mållös till Borussia Dortmund tog ledningen i 36:e minuten, genom Niclas Fullkrug.

VfB Stuttgart kvitterade till 1-1 i slutet av första halvleken, genom Deniz Undav. Och med sju minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Serhou Guirassy på straff. Guirassy fullbordade därmed lagets vändning.

VfB Stuttgart stannar därmed på tredje plats, och Borussia Dortmund på fjärde plats, i tabellen.

Lördag 25 november möter VfB Stuttgart Eintracht Frankfurt borta 18.30 och Borussia Dortmund möter Mönchengladbach hemma 15.30.