VfL Wolfsburg vann mot Red Bull Leipzig
VfL Wolfsburg vann mot Red Bull Leipzig - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/Belga News Agency

Segerlös svit bröts när Wolfsburg vann mot Red Bull Leipzig

Det var länge sedan Wolfsburg vann i Bundesliga i fotboll. Men i lördagens match mot Red Bull Leipzig på hemmaplan blev det till slut seger, efter fem raka matcher utan vinst. Segersiffrorna skrevs till 2-1 (1-0).

Rogerio stod för Wolfsburgs avgörande mål efter 66 minuter.

Wolfsburg startade matchen bäst och tog ledningen. Jonas Wind slog till, redan i nionde minuten. Direkt efter pausen nätade Yussuf Poulsen på pass av Lois Openda och kvitterade för Red Bull Leipzig.

I 66:e minuten nätade Rogerio, och gav Wolfsburg ledningen.

Wolfsburg har en seger, en oavgjord och tre förluster och 7–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Red Bull Leipzig har tre vinster och två förluster och 13–6 i målskillnad. Det här var Wolfsburgs tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Red Bull Leipzigs andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Wolfsburg nu ligger på åttonde plats i tabellen, och Red Bull Leipzig är på femte plats.

Nästa motstånd för Wolfsburg är Bochum. Red Bull Leipzig tar sig an Heidenheim hemma. Båda matcherna spelas lördag 2 december 15.30.