Borussia Dortmund vann mot Borussia Mönchengladbach
Borussia Dortmund vann mot Borussia Mönchengladbach - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/Mika Volkmann

Borussia Dortmund vände underläge med två mål till seger

Borussia Dortmund hade problem och låg under med 0–2 i matchen i Bundesliga i fotboll mot Mönchengladbach på Signal Iduna Park. Men sen kom vändningen, och till slut blev det 4-2 för hemmalaget Borussia Dortmund efter mål av Niclas Fullkrug, Jamie Bynoe-Gittens och Donyell Malen.

Mönchengladbach gjorde första målet. Rocco Reitz slog till på pass av Alassane Plea, redan i 13:e minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Manu Kone.

Borussia Dortmund reducerade till 1-2 efter en halvtimmes spel, genom Marcel Sabitzer på pass av Julian Brandt.

Bara två minuter senare spelade Jamie Bynoe-Gittens fram Niclas Fullkrug som såg till att Borussia Dortmund kvitterade till 2-2.

Borussia Dortmund tog också ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Jamie Bynoe-Gittens framspelad av Niclas Fullkrug. 4-2-målet kom på övertid, när Donyell Malen slog till och gjorde mål. Därmed hade Borussia Dortmund vänt matchen. 4-2-målet blev matchens sista.

Båda lagen har nu två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, Borussia Dortmund med 9–11 och Mönchengladbach med 12–11 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Mönchengladbach är på elfte plats.

I nästa omgång har Borussia Dortmund Bayer Leverkusen borta på BayArena, söndag 3 december 17.30. Mönchengladbach spelar hemma mot Hoffenheim lördag 2 december 15.30.