Union Berlin vann mot Borussia Mönchengladbach
Union Berlin vann mot Borussia Mönchengladbach - Foto: norbert schmidt / Alamy

Union Berlin vann efter tio matcher i rad utan seger

Union Berlin är tillbaka i vinnarspåret igen i Bundesliga i fotboll. Detta efter seger, 3-1 (1-0), mot Mönchengladbach hemma på An der alten Forsterei. Det var första segern efter tio matcher i rad utan seger.

Matchen var mållös till Union Berlin tog ledningen i 23:e minuten, genom Kevin Volland på straff. Direkt efter pausen nätade Benedict Hollerbach och ökade lagets ledning.

I 75:e minuten ökade Mikkel Kaufmann ledningen ytterligare.

Alassane Plea reducerade för Mönchengladbach på pass av Franck Honorat i 77:e minuten. Men mer än så orkade Mönchengladbach inte med.

För Union Berlin gör resultatet att man nu ligger på 15:e plats i tabellen, medan Mönchengladbach är på tionde plats.

Union Berlin tar sig an Bochum i nästa match borta lördag 16 december 15.30. Mönchengladbach möter Werder Bremen hemma fredag 15 december 20.30.