Borussia Dortmund förlorade mot Red Bull Leipzig
Borussia Dortmund förlorade mot Red Bull Leipzig - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/Sven Simon

Red Bull Leipzig vann uddamålsseger mot Borussia Dortmund

Bortalaget Red Bull Leipzig vann matchen mot Borussia Dortmund i Bundesliga i fotboll. Resultatet i lördagens match på Signal Iduna Park blev 3-2 (1-1).

Mats Hummels fick rött kort redan i den 16:e minuten och Borussia Dortmund fick klara sig med en spelare mindre.

Borussia Dortmund kvitterade till 1-1 på stopptid i första halvleken, genom Niklas Sule. I 54:e minuten nätade Christoph Baumgartner, och gav Red Bull Leipzig ledningen.

1-3-målet kom på stopptid, när Yussuf Poulsen slog till och gjorde mål.

Reduceringen till 2-3 för Borussia Dortmund kom direkt därefter när Niclas Fullkrug på tilläggstid gjorde mål. Fler mål än så blev det inte för Borussia Dortmund.

Det här var Borussia Dortmunds andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Red Bull Leipzigs tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Borussia Dortmund är kvar på femte plats, och Red Bull Leipzig stannar på fjärde plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 16 december, har Borussia Dortmund Augsburg borta på WWK ARENA 15.30, medan Red Bull Leipzig spelar hemma mot Hoffenheim 18.30.