SV Darmstadt 98 förlorade mot Borussia Dortmund
SV Darmstadt 98 förlorade mot Borussia Dortmund - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/Mika Volkmann

Klar seger för Borussia Dortmund mot Darmstadt på Merck-Stadion am Böllenfalltor

En halvtidsledning med 1-0 utökades i andra halvleken när Borussia Dortmund slog Darmstadt på bortaplan i Bundesliga i fotboll. Till slut blev det 3-0 till Borussia Dortmund.

Matchen förblev jämn målmässigt till Borussia Dortmund tog ledningen i 24:e minuten, genom Julian Brandt. Marco Reus ökade Borussia Dortmunds ledning i 77:e minuten.

Borussia Dortmund gjorde också 0-3 genom Youssoufa Moukoko i 90:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-3.

Darmstadt har en oavgjord och fyra förluster och 5–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borussia Dortmund har en vinst, tre oavgjorda och en förlust och 8–6 i målskillnad.

Det här betyder att Darmstadt ligger kvar på 18:e och sista plats i tabellen, och Borussia Dortmund på femte plats.

Darmstadt möter Eintracht Frankfurt i nästa match hemma lördag 20 januari 15.30. Borussia Dortmund möter samma dag FC Köln borta.