FC Köln förlorade mot Borussia Dortmund
FC Köln förlorade mot Borussia Dortmund - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/Mika Volkmann

Borussia Dortmund vann efter Donyell Malens dubbel

Det blev Borussia Dortmund som gick segrande ur mötet med FC Köln i Bundesliga i fotboll på bortaplan, med 4-0 (1-0).

Gästerna Borussia Dortmund gjorde första målet. Donyell Malen gjorde målet, redan i tolfte minuten. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Niclas Fullkrug på straff och ökade ledningen för Borussia Dortmund.

I 61:a minuten slog Donyell Malen till på nytt, och gjorde 0-3.

Borussia Dortmund gjorde också 0-4 genom Youssoufa Moukoko i 90:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-4.

FC Köln har två oavgjorda och tre förluster och 1–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Borussia Dortmund har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 11–5 i målskillnad.

FC Köln stannar därmed på 17:e plats, och Borussia Dortmund på femte plats, i tabellen.

FC Köln tar sig an Wolfsburg i nästa match borta lördag 27 januari 15.30. Borussia Dortmund möter Bochum hemma söndag 28 januari 17.30.