Red Bull Leipzig förlorade mot Bayer Leverkusen
Red Bull Leipzig förlorade mot Bayer Leverkusen - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/action press

Ny seger för Bayer Leverkusen

2-3 (1-0) blev resultatet när Red Bull Leipzig och Bayer Leverkusen möttes på Red Bull Arena på lördagen. I och med detta har Bayer Leverkusen fyra raka segrar i Bundesliga i fotboll.

Piero Hincapie slog till på övertid och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Red Bull Leipzig tog en tidig ledning. Xavi Simons gjorde målet, redan i sjunde minuten. Direkt efter pausen gjorde Nathan Tella mål och kvitterade för Bayer Leverkusen.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Lois Openda och gav Red Bull Leipzig ledningen.

I 63:e minuten nätade Jonathan Tah, framspelad av Jonas Hofmann och kvitterade för Bayer Leverkusen.

Det matchavgörande målet kom på övertid, när Piero Hincapie slog till och gjorde 2-3 för Bayer Leverkusen. Hincapie fullbordade därmed lagets vändning.

Det här var Red Bull Leipzigs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bayer Leverkusens sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Red Bull Leipzig på fjärde plats och Bayer Leverkusen i serieledning.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 27 januari. Då möter Red Bull Leipzig VfB Stuttgart på Mercedes Benz Arena 15.30. Bayer Leverkusen tar sig an Mönchengladbach hemma 18.30.