VfB Stuttgart vann mot FSV Mainz
VfB Stuttgart vann mot FSV Mainz - Foto: Moritz Müller / Alamy

Tre poäng för VfB Stuttgart hemma mot Mainz

VfB Stuttgart vann hemma mot Mainz i Bundesliga i fotboll. Matchen på söndagen slutade 3-1 (2-0).

VfB Stuttgart tog ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Maximilian Mittelstadt framspelad av Pascal Stenzel.

Laget ökade ledningen till 2-0 på stopptid i första halvleken, genom Jamie Leweling på pass av Pascal Stenzel. Det dröjde till den 73:e minuten innan Deniz Undav ökade ledningen.

Ludovic Ajorque reducerade för Mainz i 76:e minuten. Fler mål än så blev det inte för Mainz.

VfB Stuttgart har tre segrar och två förluster och 12–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mainz har två oavgjorda och tre förluster och 3–7 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, VfB Stuttgart på tredje plats och Mainz på 17:e plats.

I nästa match, lördag 17 februari 15.30, har VfB Stuttgart Darmstadt borta på Merck-Stadion am Böllenfalltor, medan Mainz spelar hemma mot Augsburg.