Red Bull Leipzig vann mot Borussia Mönchengladbach
Red Bull Leipzig vann mot Borussia Mönchengladbach - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/Sven Simon

Red Bull Leipzig tog klar seger mot Mönchengladbach

Red Bull Leipzig startade bra i matchen mot Mönchengladbach på hemmaplan på lördagen. Och 1-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 2-0 i matchen i Bundesliga i fotboll.

Red Bull Leipzig gjorde första målet. Xavi Simons slog till framspelad av Yussuf Poulsen, redan i 14:e minuten. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Lois Openda träff på pass av Xaver Schlager och ökade ledningen för Red Bull Leipzig. 2-0-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att Mönchengladbach nu ligger på 14:e plats. Red Bull Leipzig är på femte plats.

Lördag 24 februari spelar Red Bull Leipzig borta mot Bayern München 18.30 och Mönchengladbach mot Bochum hemma 15.30 på Borussia-Park.