Bayer Leverkusen vann mot FSV Mainz
Bayer Leverkusen vann mot FSV Mainz - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/action press

Ny seger för Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen fortsätter starkt i Bundesliga i fotboll. När laget mötte Mainz hemma på BayArena på fredagen kom ännu en seger. Laget vann med 2-1 (1-1). I och med detta har Bayer Leverkusen fyra segrar i rad.

Robert Andrich blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 68 minuter.

Bayer Leverkusen började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara tre minuter slog Granit Xhaka till.

Mainz kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Dominik Kohr på pass av Silvan Widmer, i sjunde minuten. I 68:e minuten slog Robert Andrich till, och gav Bayer Leverkusen ledningen.

I den 80:e minuten fick Mainz Jessic Ngankam utvisad, och fick spela med en man mindre sista tio minuterna.

Det här var Bayer Leverkusens åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Mainz sjätte uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Bayer Leverkusen i serieledning och Mainz på 17:e plats.

Söndag 3 mars 15.30 spelar Bayer Leverkusen borta mot FC Köln. Mainz möter Mönchengladbach hemma på Opel Arena lördag 2 mars 15.30.