Borussia Dortmund förlorade mot TSG Hoffenheim
Borussia Dortmund förlorade mot TSG Hoffenheim - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/action press

Hoffenheim äntligen segrare igen

Spelarna i Hoffenheim fick äntligen njuta av en seger igen, efter 3-2 (1-2) borta mot Borussia Dortmund. Segern var den första efter åtta matcher i rad utan seger i Bundesliga i fotboll.

Maximilian Beier blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 64 minuter.

Borussia Dortmund hade en fin rad med åtta raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Hoffenheim började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Ihlas Bebou till.

Borussia Dortmund kvitterade till 1-1 i 21:a minuten, när Donyell Malen slog till.

Laget tog också ledningen i 25:e minuten, när Nico Schlotterbeck fick träff. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Maximilian Beier och kvitterade för Hoffenheim.

Hoffenheim gjorde också 2-3 i 64:e minuten när Maximilian Beier hittade rätt ännu en gång på pass av Anton Stach.

Borussia Dortmund har två vinster, två oavgjorda en förlust och 9–5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hoffenheim har en vinst, tre oavgjorda och en förlust och 7–7 i målskillnad. Det här var Borussia Dortmunds tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hoffenheims fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Hoffenheim ligger på sjunde plats i tabellen, och Borussia Dortmund är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Borussia Dortmund är Union Berlin. Lagen möts lördag 2 mars 15.30 på An der alten Forsterei. Hoffenheim tar sig an Werder Bremen hemma söndag 3 mars 17.30.