Augsburg vann mot Freiburg
Augsburg vann mot Freiburg - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/action press

Arne Engels och Felix Uduokhai målskyttar när Augsburg vände

I halvtid var Freiburg i ledningen med 1-0 på WWK ARENA. Men Augsburg vände – och vann. Till slut blev det 2-1 i matchen i Bundesliga i fotboll. Matchhjälte blev Arne Engels, som gjorde det avgörande målet med bara 8 minuter kvar av matchen.

Gästande SC Freiburg gjorde första målet. Vincenzo Grifo slog till på straff, redan i 19:e minuten. Det dröjde till den 72:a minuten innan Felix Uduokhai kvitterade för FC Augsburg.

Och med nio minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Arne Engels på pass av Ermedin Demirovic. Engels fullbordade därmed lagets vändning.

Augsburg har en seger, två oavgjorda och två förluster och 7–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Freiburg har en oavgjord och fyra förluster och 6–14 i målskillnad. Det här var Augsburgs femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Freiburgs tredje uddamålsförlust.

För Augsburg gör resultatet att laget nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Freiburg är på nionde plats. Noteras kan att Augsburg sedan den 24 februari har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Nästa motstånd för Augsburg är Darmstadt. Lagen möts lördag 2 mars 15.30 på Merck-Stadion am Böllenfalltor. Freiburg tar sig an Bayern München hemma fredag 1 mars 20.30.