SV Darmstadt 98 förlorade mot Augsburg
SV Darmstadt 98 förlorade mot Augsburg - Foto: STELLA Pictures / STELLA Pictures/action press

Storseger för Augsburg – 6-0 mot Darmstadt

Augsburg vann på bortaplan mot Darmstadt i Bundesliga i fotboll med klara 6-0 (5-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Darmstadt vann med 1-2.

FC Augsburg började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Phillip Tietz till.

Laget ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Fredrik Jensen, i tolfte minuten.

Augsburg gjorde 0-3 i 20:e minuten, när Ermedin Demirovic slog till.

Augsburg gjorde 0-4 i 25:e minuten, när Ruben Vargas hittade rätt.

Augsburg ökade ledningen på nytt, till 0-5, bara fyra minuter senare ännu en gång genom Ermedin Demirovic. Augsburg gjorde också 0-6 genom Phillip Tietz i 84:e minuten. 0-6-målet blev matchens sista.

Darmstadt har två oavgjorda och tre förluster och 2–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Augsburg har två vinster, två oavgjorda och en förlust och 11–5 i målskillnad.

Det här betyder att Augsburg ligger på tionde plats i tabellen, och Darmstadt är på 18:e och sista plats. Noteras kan att Augsburg sedan den 24 februari har avancerat fem placeringar i tabellen.

Darmstadt möter Red Bull Leipzig i nästa match borta lördag 9 mars 15.30. Augsburg möter samma dag Heidenheim hemma.