Union Berlin förlorade mot Borussia Dortmund
Union Berlin förlorade mot Borussia Dortmund - Foto: STELLA Pictures / ddp / STELLA Pictures/ddp/Mika Volkmann

Borussia Dortmund tog kommandot från start mot Union Berlin

Borussia Dortmund hade greppet från start i matchen i Bundesliga i fotboll mot Union Berlin på lördagen. Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 2-0 (1-0) borta på An der alten Forsterei.

Borussia Dortmund började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog Karim Adeyemi till. 0-2-målet kom på övertid, när Ian Maatsen slog till och gjorde mål. 0-2-målet blev matchens sista.

Båda lagen har nu två vinster, två oavgjorda en förlust på de senaste fem matcherna, Union Berlin med 5–5 och Borussia Dortmund med 8–4 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Union Berlin nu ligger på 13:e plats. Borussia Dortmund är på fjärde plats.

I nästa omgång har Union Berlin VfB Stuttgart borta på Mercedes Benz Arena, fredag 8 mars 20.30. Borussia Dortmund spelar borta mot Werder Bremen lördag 9 mars 18.30.