Måndag 27 Sep
Stockholm

Svenska EM-konkurrentens målvaktskris

Andriy Dykan, till vardags i ryska klubben Spartak Moskva, ådrog sig en skallfraktur.
1 av 4
Andriy Dykan, till vardags i ryska klubben Spartak Moskva, ådrog sig en skallfraktur. Foto: Alik Keplicz/SCANPIX
Olexander Shovkovskiy är nu Ukrainas enda rutinerade alternativ på målvaktspositionen i sommarens EM.
2 av 4
Olexander Shovkovskiy är nu Ukrainas enda rutinerade alternativ på målvaktspositionen i sommarens EM. Foto: Andrey Lukatsky/SCANPIX
Dykan stod i målet när Sverige och Ukraina genrepade i Kharkiv i augusti 2011. Här överlistar Tobias Hysen den 34-årige målvakten.
3 av 4
Dykan stod i målet när Sverige och Ukraina genrepade i Kharkiv i augusti 2011. Här överlistar Tobias Hysen den 34-årige målvakten. Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
Den ukrainske förbundskaptenen Oleg Blokhin (till vänster) har stora målvaktsbekymmer inför hemma EM.
4 av 4
Den ukrainske förbundskaptenen Oleg Blokhin (till vänster) har stora målvaktsbekymmer inför hemma EM. Foto: Ariel Schalit/SCANPIX

Den ukrainske landslagsmålvakten Andriy Dykan har ådragit sig en allvarlig skada som kan sätta stopp för EM-spel. Det innebär att Sveriges gruppmoståndare tappar sin förstemålvakt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Rybka avstängd

Förutom Andriy Dykan, som ådragit sig en skallfraktur, saknar Ukraina Shakhtar Donetsks Olexander Rybka. Han är avstängd i två år för att ha använt en olaglig substans.

De två brukar bilda målvaktstrio i det ukrainska landslaget tillsammans med Olexander Shovkovskiy. Nu ser det ut som att EM-värdnationen får förlita sig på oprövade målvakter istället.

MOSKVA. Den 34-årige målvakten Andriy Dykan fick en skallfraktur under matchen mellan hans Spartak Moskva och Zenit St. Petersburg i den ryska ligan. Något som innebär att Sveriges kommande EM-motståndare Ukraina har stora målvaktsproblem inför mästerskapet.

Det var när Dykan gick ut för att stoppa bollen som han krockade med Zenit-anfallaren Alexander Kherzhakovs knä, uppger Spartak Moskvas officiella hemsida.

Han vårdas nu på sjukhus av en neurokirurg. Skadorna är så pass omfattande att Andriy Dykans deltagande i sommarens EM är hotat.

Ukraina har sedan tidigare även Olexander Rybka borta på grund av avstängning. Nu har man bara en rutinerad målvakt kvar till sitt förfogande, Dynamo Kievs Olexandr Shovkovskiy, uppger Reuters.

Kommentera
Kopiera länk
Dela