Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter storbråket – Frankrike straffar fyra spelare

- 04/07/2012, 09:56 -
Samir Nasri har varit inblandad i flera bråk under EM.
1 av 5

Samir Nasri har varit inblandad i flera bråk under EM.

Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

Förbundskaptenen Laurent Blanc avgick efter EM.
2 av 5

Förbundskaptenen Laurent Blanc avgick efter EM.

Laurent Cipriani/SCANPIX

Det franska landslaget lider av konflikter.
3 av 5

Det franska landslaget lider av konflikter.

Laurent Cipriani/AP/Scanpix

Det har även Yann M'Vila..
4 av 5

Det har även Yann M'Vila..

Michel Euler/AP/Scanpix

..och Jérémy Ménez.
5 av 5

..och Jérémy Ménez.

Vadim Ghirda/AP/Scanpix

Frankrikes EM-fest krossades av interna splittringar och skandaler. Nu väljer det franska fotbollsförbundet att straffa Samir Nasri, Yann M'Vila, Jérémy Ménez och Hatem Ben Arfa.

PARIS. Egoism, storbråk och divafasoner kantade Frankrikes EM. Mittfältaren Samir Nasri har pekats ut som det största problemet - men det franska fotbollsförbundet straffar flera spelare.

- Fyra av våra spelare kommer att få förklara deras uppträdande inför en disciplinnämnd: Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jérémy Ménez och Yann M'Vila, säger franska fotbollförbundets president Noel Le Graet under en presskonferens.

Laurent Blanc avgick efter EM-kaoset

Spelarna riskerar nu hårda straff. Förbundet har tidigare öppnat för att stänga av Nasri i hela två år. Landslaget har haft problem inom truppen sedan VM 2010 och mannen som skulle skapa fred i gruppen, tränaren Laurent Blanc, avgick efter EM. Vilket inlett en stor jakt efter en ersättare.

– Jag läste i morse att Didier Deschamps har sagt nej, men det är ett misstag. Han ville vara med sin familj först och inte ta något beslut om detta just nu. Vi ger honom ett par dagar, säger Le Graet.