Samir Nasri har varit inblandad i flera bråk under EM.
1 av 5
Samir Nasri har varit inblandad i flera bråk under EM. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Förbundskaptenen Laurent Blanc avgick efter EM.
2 av 5
Förbundskaptenen Laurent Blanc avgick efter EM. - Foto: Laurent Cipriani/SCANPIX
Det franska landslaget lider av konflikter.
3 av 5
Det franska landslaget lider av konflikter. - Foto: Laurent Cipriani/AP/Scanpix
Det har även Yann M'Vila..
4 av 5
Det har även Yann M'Vila.. - Foto: Michel Euler/AP/Scanpix
..och Jérémy Ménez.
5 av 5
..och Jérémy Ménez. - Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix

Efter storbråket – Frankrike straffar fyra spelare

Frankrikes EM-fest krossades av interna splittringar och skandaler. Nu väljer det franska fotbollsförbundet att straffa Samir Nasri, Yann M'Vila, Jérémy Ménez och Hatem Ben Arfa.


PARIS. Egoism, storbråk och divafasoner kantade Frankrikes EM. Mittfältaren Samir Nasri har pekats ut som det största problemet - men det franska fotbollsförbundet straffar flera spelare.

- Fyra av våra spelare kommer att få förklara deras uppträdande inför en disciplinnämnd: Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Jérémy Ménez och Yann M'Vila, säger franska fotbollförbundets president Noel Le Graet under en presskonferens.

Laurent Blanc avgick efter EM-kaoset

Spelarna riskerar nu hårda straff. Förbundet har tidigare öppnat för att stänga av Nasri i hela två år. Landslaget har haft problem inom truppen sedan VM 2010 och mannen som skulle skapa fred i gruppen, tränaren Laurent Blanc, avgick efter EM. Vilket inlett en stor jakt efter en ersättare.

– Jag läste i morse att Didier Deschamps har sagt nej, men det är ett misstag. Han ville vara med sin familj först och inte ta något beslut om detta just nu. Vi ger honom ett par dagar, säger Le Graet.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.