Zlatan tränar på Råsunda.
1 av 4
Zlatan tränar på Råsunda.
Här håller han i bollen i duelll med Andreas Granqvist.
2 av 4
Här håller han i bollen i duelll med Andreas Granqvist.
Kallt på Råsunda.
3 av 4
Kallt på Råsunda.
Zlatan var på glatt humör.
4 av 4
Zlatan var på glatt humör.

Zlatan: "Mycket viktigt att Elmander är med"

Svenske lagkaptenen glad över att Johan Elmander har börjat träna. Allt Zlatan Ibrahimovic sa under presskonferensen.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Efter dagens träning ställde en glad Zlatan Ibrahimovic upp på en presskonferens. En av de första frågorna gällde Johan Elmander som börjat träna.

– Mycket viktigt att han är tillbaka. Han är en viktig spelare för oss. Han har gjort det bra. Med den kvalitéen han tar in i laget betyder mycket för oss.

På frågan om de ska spela ihop i EM.

– Det måste du fråga Erik. Spelat länge ihop, ända sedan U21. Känner varandra på och utanför planen. Men det är upp till Erik.

Zlatan säger också att han mognat som spelare.

– Jag är mer balanserad nu i hela mitt spel. I början kunde man vara stressad eller orolig. När det inte går bra, det tålamodet. Men med den erfarenhet man har har man det på ett annat sätt. Det betyder mycket.

Om vilken tränare som betytt mest:

– Alla. Alla har lärt mig mycket.

Om Erik Hamréns rotation av EM-truppen.

– Tror det har många. Alla känner att de är nära startelvan. Om det blir samma elva hela tiden kan de utanför tappa tålamodet, känna att det inte får speltid. Sådana smådetaljer. Det är bra det han gör. Alla är på g.

Om vad Zlatan och Erik Hamrén pratade om efter träningen.

– För mycket media. Men han har sagt: bara du i dag. Men de andra dagarna har det varit för mycket media. Man ska ge laget lugn och ro och bara fokusera sig på de detaljer vi ska göra på planen.

Om hur han reagerade på alla rubriker sin förra presskonferens i Visby där han dömde ut Milans ekonomiska läge.

– Ingenting. Man får lite samtal, en liten utskällning, sa Zlatan.

– Men det är man van vid. Det viktigaste är att man står för det. Man vet vad man säger fel och man går vidare. Det är något nytt i tidningarna varje dag. Det är mycket snack nu eftersom vi har ett mästerskap att spela och allt som snurrar omkring. Det blir mycket snack.

Om vad han gjorde under ledigheten.

– Gjorde inte så mycket, dåligt väder. Tillbringade tid med familjen. Vi var här, vi har lämnat Skåne, säger han.

Om sönernas fotbollsspelande.

– Den stora har börjat spela lite. Men den lille tror jag har fått mammans gener. Ingen fotboll. Men de är aktiva. Om jag ser mig själv är de kopior när det gäller aktiviteter.

Om var han fått sin fotbollstalang ifrån.

– Pappa spelade när han var yngre, i Bosnien.

Om papparollen.

– Jag tvingar inte barnen till något. Vill de spela så spelar de. De har ju bästa läraren att lära sig från om de vill. Men tror de ska hitta det själv. Vad det än blir. Om de ska hålla på med sport eller något annat. Det viktigaste är att lära dem disciplin och respekt. Allt de andra får de välja själva. Disciplin och respekt så länge de bor under mitt tak.

Om spelskandalen i Italien som hittills tvingat minst en spelare att lämna EM-truppen.

– Jag läser det ni skriver faktiskt. Jag får rapporter från Italien och medspelarna. Jag följer det inte hundraprocentigt. Men det är synd. Det ska inte tillhöra fotbollen, om det nu stämmer. Men det snackas om det, jag läser bara de ni skrivit och något från Italien.

– Jag har velat vinna hela tiden. Jag har haft tur som fått spela med bra medspelare och stora lag. Jag har aldrig känt av något sånt där. Det är lite chockerande det som händer nu.

Om skillnaden mellan detta mästerskap mot tidigare.

– Det är en ny förbundskapten och ett helt nytt gäng. Det är många som är i en sits att de vill vidare från sina klubblag också. Det är en bra sits för alla.

Om hur högt han rankar framgång med landslaget kontra klubblaget.

– Högt. Tar vi medaljer här går det över alla priser jag vunnit. Att ta medalj med ditt land, det kan inte bli större. Det är en ära att få vara med i landslaget. Att få vinna och komma hem och möta de supportrarna. Det skulle slå allt. Allt.

Om sin EM-form.

– Om du frågat mig inför de andra hade jag sagt aldrig känt mig bättre än i dag. Så säger jag nu också. Jag känner mig bättre för varje år, det kan ha med erfarenheten och det jag gått igenom.

Om han känner att det är nu eller aldrig.

– Nej, inte ens i tanken att jag ska sluta efter det här. Vi ska göra det bästa möjliga för att göra det bra här. Du måste misslyckas för att komma vidare och bli bättre, det är där du lär dig från. Vi är inte favoriter att vinna men vi är där.

Och där var presskonferensen över.

/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!