Elm konkurrerar om en plats bredvid Anders Svensson.
1 av 5
Elm konkurrerar om en plats bredvid Anders Svensson.
Kim Källström på dagens träning.
2 av 5
Kim Källström på dagens träning.
En lugn förbundskapten träffade media.
3 av 5
En lugn förbundskapten träffade media.
Spanar under träningen.
4 av 5
Spanar under träningen.
Erik Hamrén hyllar landslagets sammanhållning.
5 av 5
Erik Hamrén hyllar landslagets sammanhållning.

Vem tar platsen bredvid Svensson, Hamrén?

Stenhård konkurrens om mittens rike.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

STOCKHOLM. Erik Hamrén har ett trevligt bekymmer - för stor konkurrens på det centrala mittfältet.

- Den största konkurrensen är på centralt mittfält, samtliga fem som spelat den senaste tiden har gjort det väldigt bra. Sedan har de olika kvaliteter så får man bedöma mest vad som är bäst för laget.

Rutinerade Anders Svensson, med över 100 landskamper på sitt cv, har säkrat sin plats på mittfältet är sen länge. Sen är det stenhård konkurrens mellan 29-årige  Kim Källström och den fem år yngre Rasmus Elm om platsen bredvid den 35-årige Elfsborgsmittfältaren när domaren blåser igång premiärmatchen mot Ukraina. Hamrén ser likheter mellan Svensson och Elm - vilket kan öppna upp Källström.

- Några år i skillnad, annars mycket likheter fotbollsmässigt. Några år som skiljer i fotarbete men också i erfarenhet. Två riktigt bra spelare, säger Hamrén om Svensson Vs. Elm.

Hamrén är inte orolig för Elms defensiva spel.

– Han har den positionen i klubblaget och de gick väl till semi i Europa League. Det har sett bra ut, de matcher jag har sett. Ja, tycker han har kvaliteter båda vägar.

– Tittar man på Rasmus i sitt klubblag ligger han framför backlinjen och går inte så mycket djupled, men det har han fått göra mer i landslaget. Båda två kan göra det.

EM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!