Stockholm

Rami: "Timmarna innan är de värsta i en spelares liv"

När han spelade i VM 2006 läckte startelvorna ut dagen innan.
1 av 3
När han spelade i VM 2006 läckte startelvorna ut dagen innan. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
På måndagskvällen premiärspelar Sverige i EM. Nyheter24:s krönikör skriver om timmarna innan match.
2 av 3
På måndagskvällen premiärspelar Sverige i EM. Nyheter24:s krönikör skriver om timmarna innan match.
Markus Rosenberg startar på topp - något Shaaban ser som en självklarhet.
3 av 3
Markus Rosenberg startar på topp - något Shaaban ser som en självklarhet. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Nyheter24:s EM-krönikör Rami Shaaban om läckta startelvor och hur jobbigt spelarna har det i Kiev inför matchen på måndagskvällen.


Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

Nu är grabbarna nere i Kiev och de värsta stunderna i en fotbollsspelares liv är just timmarna innan match. Speciellt när den spelas så sent.

Mitt första mästerskap, VM 2006 i Tyskland fick vi reda på laguppställningen dagen innan match. Det läckte ut till media och det är absolut inte bra.

Även om jag inte var läckan så blev det att tankarna gick i huvudet och vilka tankar var det? Jo, undrar om någon annan i laget tror att det är jag som är läckan. Det var ingen trevlig känsla man hade kan jag lova. Det jag vet är att jag inte sade laget till någon absolut inte någon och då menar jag även mina nära och kära fick inte truppen.

Jag tror att det kan vara så att någon spelare kan ha sagt det till sin agent och han i sin tur hade en agenda med någon journalist. När laget tas ut är det hela A-truppen plus cirka tio ledare i rummet så det kan vara precis vem som helst i rummet.

Efter det VM:et ändrades det till att vi fick laget samma dag och det gillade jag inte för man vill gärna sova på det och det tror jag att de flesta håller med mig om utan att gå djupare in i det.

Nu till grabbarna som är nere i Ukraina. Man vaknar med att man får en ganska sen frukost för att göra dagen så kort som möjligt. Känns speciellt i kroppen just matchdagen. Vissa går in i sig själva och andra blir lite spralliga och alla har sitt sätt att vara på. Jag var nog den mer lugna typen som gillade att socialisera. Oftast var det med materialare och andra ledare runt mig för spelarna har en tendens att sova mitt på dagen. Det lyckades jag aldrig med. Att kunna sova mitt på dagen och "döda" två-tre timmar till hade jag nästan betalat vad som helst. Tro mig, jag har provat, men det gick aldrig. I stället gick jag till våra öppna ytor och snackade med just ledare och diverse personer runt landslaget.

På dagen handlar det även om att fylla reserverna med mat och vätska och det blev mycket för vissa och mindre för andra på matchdagen. Jag var av typen av det senare slaget, jag åt väldigt lite. Hade ingen aptit alls nästan men efter matcherna var man hungrig som en häst.

Just nu ligger nog spelarna i sina sängar och sover sin dagssömn för att sedan få i sig lite mat. Matchdagen åkte vi även ut till någon fotbollssplan för att att få frisk luft och få röra lite på sig. Vissa lirade kvadrat medan andra tittade på medan vissa ledare spelade fotbollsgolf. Jag, Zlatan, Henke, Ljungberg med flera var de som tittade på.

Nu till matchen som stundar. Jag tror att Sverige måste få någonting ur denna match för att ta sig vidare och helst tre poäng. Kryss kan också räcka men att inte ta någon poäng så ser jag det som ett mirakel om vi skulle ta oss vidare.

Rosenberg på topp i kväll förvånar mig inte. Att Elmander skulle starta var nog lite av en fasad för att förbrylla Ukraina men tittar man tillbaka lite så har inte Johan spelat på länge och jag hoppas att han kan bli en grym inhoppare. Att Rosenberg tar hans plats är självklart för mig. Han är en renodlad spets och gjort det bra i Bremen denna vår.

Nu får vi alla hoppas på att vi får en lika bra start som vi fick i förra EM 2008 och varför inte samma öppningsmålskytt igen.

Heja Sverige!

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.