Pontus Wernbloom, Mikael Lustig
Pontus Wernbloom talar ut om hånen mot Mikael Lustig - Foto: Bildkälla: Fredrik Sandberg / TT

Landslagskollegan om det "lustiga" hånet: "Mobbing"

Högerbacken Mikael Lustig hånades för att han inte höll stolpen vid Ukrainas 2-1. Nu reagerar landslagsledningen och spelarna.


"Inte ens en junior hade släppt stolpen"

Nyheter24:s sportchef Johan Andersson håller med det svenska folket: Mikael Lustig är direkt ansvarig för Sjevtjenkos 2-1-mål.

"Mikael Lustig hade kvällens lättaste uppgift - och misslyckades. Inte ens en junior hade släppt stolpen", skriver Andersson i en krönika.

KIEVZlatan Ibrahimovic tappade markeringen på Andrij Sjevtjenko som skarvade in bollen precis innanför den högra stolpen - den som var Mikael Lustigs.

Misstaget fick en privatperson att starta hashtagen #hållenstolpe på Twitter, en trend som spred sig och snart laddade många upp bilder där de gjorde det Lustig misslyckades med - det vill säga att hålla en stolpe.

Lagkamraten Pontus Wernbloom har pratat med ytterbacken efteråt.

– Han är som han är, det var inga problem. Det är lite mobbing men det är inte som när Expressen publicerade de där stolpbilderna i går vilket var riktigt dåligt. Det är ju en privatperson som har startat det, säger mittfältaren och garvar:

– Men han får ju i och för sig en jävla massa vatten på sin kvarn när ni tar upp det.

"Inga planer på att stoppa kampanjen"

Även landslagsledningen har haft kontakt med Lustig om hånet efter den tunga förlusten i måndags.

– Vi har inga planer att stoppa kampanjen men vi har pratat med Micke, säger landslagets pressanvarige Hans Hultman.

– Han tog det med ett garv, på helt rätt sätt med andra ord, fyller informationsansvarige Lars Richt i.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

1 timme sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.