Siavoush Fallahi ser ett Italien som vanligt i kaos men en grupp spelare som enats.
1 av 3
Siavoush Fallahi ser ett Italien som vanligt i kaos men en grupp spelare som enats. - Foto: Nyheter24/Elin Mårtensson
Blir det Cassano och Balotelli på topp igen eller får succéinhopparen Antonio Di Natale starta?
2 av 3
Blir det Cassano och Balotelli på topp igen eller får succéinhopparen Antonio Di Natale starta? - Foto: Getty Images
Kroatiens tränare Slaven Bilic.
3 av 3
Kroatiens tränare Slaven Bilic. - Foto: Antonio Calanni / AP / SCANPIX

Gruppen Italien verkar enad trots kaoset

KRÖNIKA. Siavoush Fallahi ser ett italienskt lag utan en lugn stund - men en grupp som mår bra. På torsdagen möter dem Kroatien.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

POZNAN. Italien-Kroatien väntar ikväll. Ett Kroatien som är nöjda med ett oavgjort och ett Italien som måste vinna för att ha avgörandet i egna händer. Med tanke på Kroatiens övertygande vinst mot Irland är det här ett scenario som kan leda till en spektakulär match så luta er tillbaka och njut mina damer och herrar. Njut av Kroatien mot Italien, njut av Pirlo mot Modric och njut av mycket mer. Läget inför matchen då?

I Italien är det aldrig en lugn stund. Spelskandalerna har lagts åt sidan för landslaget, men den stora snackisen nu är Antonio Cassanos uttalande om homosexuella. Cassano sade rätt tydligt att han hoppas att det inte finns homosexuella i landslaget och det har såklart lett till en debatt. Det här är Gli Azzurri och det här är det mediekaos som vi är vana vid, hade det varit helt lugnt hade det varit oroväckande nästan.

Gruppen Italien verkar vara enad, men man ska vara vaksamma mot Kroatien. De har aldrig förlorat mot Italien i tävlingssammanhang sedan landet enades och det är ett gott omen enligt tränare Bilic som säger:

- Jag brukar aldrig stirra mig blind på statistik eller ta det på för stort allvar. Men att vi aldrig förlorat mot Italien, det är något jag tycker om.

Dags att visa mästartakter

Prandelli då? Han har ett frågetecken i sin startelva och det är vilka som ska spela i anfallet. De Rossi kommer fortsätta som mittback efter sin fantastiska insats mot Spanien och laget kommer se likadant ut som den matchen bortsett från anfallet, i alla fall om man får tro dagens Gazzetta dello sport. Antonio Di Natale kan ta en plats från start bredvid antingen Balotelli eller Cassano. Den som lever får se, men vi pratar angenäma problem för Mister Prandelli.

En Prandelli som mot Spanien fick se sitt Italien spela boll, försvara bra och även skapa målchanser. Det enda som saknades var att Balotelli presterade och Mario eller hans ersättare måste prestera nu.

Det prov som hans Italien ställs emot nu kan bli tuffare än det första. Det är nu Italien måste ta tag i taktpinnen från första början för att försöka gå för en vinst. Det är nu det är dags att visa mästartakter.

/
Senaste nytt

Klart: Høgmo lämnar Häcken

Äntligen seger för Oskarshamn mot Örebro Hockey

Det blev tio förluster i rad för Oskarshamn i SHL. Men hemma mot Örebro Hockey kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Be-Ge Hockey Center slutade 5-1 (1-1, 3-0, 1-0).

Tung seger för Växjö i toppmatchen mot Färjestad

Det var två topplag som möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för Växjö, som besegrade Färjestad hemma med 4-2 (0-0, 0-1, 4-1).

Luleå avgjorde mot HV 71 i förlängningen

1 timme sedan
Det blev en riktigt tajt match när HV 71 tog emot Luleå i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0). Jack Connolly spelade en avgörande roll för Luleå när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Formstarka Linköping tog ny seger mot Malmö

1 timme sedan
Linköping är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Malmö borta i Malmö Arena på torsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-2 (0-1, 1-1, 0-0) innebär att Linköping nu har tre segrar i följd i SHL, efter att tidigare haft en tuff trend.

Svensken målskytt i San Joses galna vändning

2 timmar sedan
San Jose vände och vann, 6–5, mot Detroit där Patrick Kane gjorde sin debut.