Siavoush Fallahi ser ett Italien där en spelare sticker ut mer än alla andra tillsammans.
Siavoush Fallahi ser ett Italien där en spelare sticker ut mer än alla andra tillsammans. - Foto: Nyheter24/Elin Mårtensson

Med Pirlo kan vi börja drömma

Nyheter24:s krönikör Siavoush Fallahi om ett Italien där en spelare skapar hopp inför sista omgången i gruppen.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

I fotboll räcker det inte med en bra halvlek. Det visade Italien-Kroatien då Italien fullkomligt dominerade första halvlek och trots det blev det ett oavgjort resultat i matchen.

Italien borde i första halvlek ha gjort fler mål än det som den magiska Pirlo slog dit på frispark. Marchisio, Balotelli med flera hade fina lägen att sätta dit ett andra mål i matchen men det blev inget av det. I stället fick vi se Mario Mandzukic slå in kvitteringen efter ett individuellt misstag från Chiellini.

Det här innebär i och med Spaniens vinst att Italien har en måstematch att spela mot Trapattonis Irland i sista matchen. Släkten är alltid värst som de säger. Samtidigt kan Italien åka ur om Spanien och Kroatien på bästa Sverige-Danmarksätt bestämmer sig för att spela 2-2. Lurigt och det är inte över innan den feta damen sjunger. Italien ser dock imponerande ut, de har ett fint grundspel och behärskar många olika typers spel. De kan spela stängt defensivt och de kan skapa mycket offensivt. Men det finns vissa saker som saknas och det är bland annat att de offensiva pjäserna börjar leverera.

Super-Mario idag är inte Mario Balotelli. Det är snarare Mario Gomez i Tyskland och Mario Mandzukic i Kroatien som båda har gjort tre mål hittills, som kan kalla sig det. Cassano och Balotelli måste återigen hitta varandra bättre. Balotelli gör en bättre match idag än den mot Spanien, men det kanske säger mest om den första matchen. Från kantspelarna Giaccherini och Maggio kom det inte någonting bra ur offensiv väg mot Kroatien. Maggio låter dessutom Kroatien komma till det inlägg som senare resulterar i målet. Samtidigt kan jag inte undgå att tänka på att det är något positivt att Italien inte förlorar med så många spelare som underpresterar, tillskillnad ifrån vad Sverige exempelvis gjorde.

Pirlo mot Modric då? Pirlo vinner. Med den Pirlo vi har sett hittills i turneringen kan alla Azzurrisupportrar drömma, drömma om en "Estate Italiana."

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.