EM är över för Sverige.
EM är över för Sverige.

Rami: "Fel att bänka Svensson mot Ukraina"

SNABBANALYS. Nyheter24:s EM-krönikör om EM-fiaskot: "Jag tror att Erik nu i efterhand kommer att titta tillbaka och inse att gammal är äldst. Anders borde varit med mot Ukraina."


Dagen började med ett frukostseminarium på Sigtuna Golfklubb för att diskutera Sveriges - England. Redan då kände jag en stor oro - som tyvärr besannades nu. EM är över, efter bara fyra dagar.

Jag vill ändå hylla det svenska laget för en riktigt bra match och det lugn som inte fanns mot Ukraina. Man har inte råd att åka på en plattmatch som vi gjorde mot Ukraina. Man brukar säga- som man bäddar får man ligga och det är precis vad vi gjorde i matchen mot Ukraina. EM blev tyvärr bara en stor röra efter den matchen.

Grabbarna gjorde trots allt en heroisk match och då tänker jag främst på laginsatsen. Det märktes tydligt att Anders Svenssons lugn och passningsspel saknades mot Ukraina. Jag tror att Erik nu i efterhand kommer att titta tillbaka och inse att gammal är äldst. Anders borde varit med mot Ukraina, det visade han mot England. Även Jonas Olsson gjorde en grym match. Kort och gott så höjde sig alla.

Hur vi släpper in målen är det som kostat oss EM-drömmen. Då tänker jag först och främst på Englands ledningsmål som nickades in av Andy Carroll. Ännu ett inlägg och återigen passivt i straffområdet. Andra målet måste man hylla Theo Walcott samt Danny Welbeck som gör det bra. Apropå Walcott, vilket inhopp! Han fixar ett mål och en assist på bara tio minuter.

Spelmässigt förtjänar vi minst en poäng men någon gång ska även vår svit mot Engelsmännen brytas och tyvärr så skedde när det passade som sämst.

Vi gjorde en hel del byten efter Ukrainamatchen. Jonas Olsson, Johan Elmander och Anders Svensson, en spelare i varje lagdel. Det innebär ofta en osäkerhet för laget, men var ändå ett steg framåt. Det kan tolkas som att vi ställde upp med fel lag i premiären.

Som målvakt vill jag hylla Andreas Isaksson. Han gör ett par räddningar i världsklass. Trots att han inte spelat så mycket så gör han det bra under hela EM. Han har inte gjort något misstag som kostat oss poäng i EM. Dessutom gör han en felfri match.

Nu måste vi spela en sista match mot ett motiverat Frankrike och det blir absolut inte lätt. Men det handlar om äran och man gör det för alla tillresta supportrar och alla andra som hejat fram Sverige. Dessutom är det rättvist mot de andra lagen i gruppen.

Detta EM blev en kort historia. Fyra dygn. Nu är det bara att ta nya tag mot VM i Brasilien. Och låt oss hoppas på att vi fixar kvalet.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

3 timmar sedan
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.