Clichy vill undvika Spanien: "Måste göra många mål mot Sverige"

- 17/06/2012, 12:10 -
Gael Clichy hoppas att Frankrike vinner gruppen och slipper Spanien.

Gael Clichy hoppas att Frankrike vinner gruppen och slipper Spanien.

Laurent Cipriani/Scanpix

Frankrike vill vinna gruppen och undvika regerande mästarna Spanien i en kvartsfinal.

KIEV. Den 19 juni möts Sverige och Frankrike i Grupp D:s sista omgång. För Sverige betyder matchen ingenting. För Frankrike är den på liv och död.

Frankrike och England vill undvika suveräna Spanien i en kvartsfinal. För det krävs troligtvis en gruppseger och för att vinna gruppen måste Frankrike sannolikt vinna mot Sverige med mer än 1-0.

– Spanien är väldigt starka. Alla kan se hur bra de spelar och hur svåra de är att slå. Så naturligtvis vill vi undvika dem, säger Gael Clichy, och fortsätter:

– Vi måste göra många mål mot Sverige.

"De har Ibra – jag behöver inte säga mer"

Laurent Blanc höjder dock ett varningens finger för att underskatta Sverige. Förbundskaptenen betonar att det först och främst är seger som gäller och att målskillnaden får komma i andra hand.

–De har en bra spelare som heter "Ibra". Jag behöver inte säga mer. Han är en stor spelare som vi måste ha under särskild uppsikt eftersom han kan sticka i väg och göra mål alldeles själv.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.