Måndag 19 Apr
Stockholm

Storbråk om nya "due-due": "korkat att prata om det"

Kroatiens förbundskapten Slaven Bilic avfärdar det hela.
1 av 2
Kroatiens förbundskapten Slaven Bilic avfärdar det hela. Foto:
Buffon och Chiellini fruktar "due-due".
2 av 2
Buffon och Chiellini fruktar "due-due". Foto:

Spaniens anfallsstjärna förbannad över spekulationerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

POZNAN. EM 2004. Sverige och Danmark behövde bara spela 2-2 för att båda länderna skulle ta sig vidare till kvartsfinal. Resultatet blev just 2-2 och hela Italien rasade.

EM 2012. Spanien och Kroatien behöver bara spela 2-2 för att ta sig vidare till kvartsfinal. Italien kan samtidigt slå Irland med 10-0 - utan att kunna påverka.

Detta har fått hela Italien att spekulera om matchen. Bland annat sa Gianluigi Buffon nyligen att "Spanien skämmer ut sig om man inte slår Kroatien." För åtta år sen var Buffon dessutom en av de mest förbannade:

- Det är en skam för fotbollen

Nu har Spanien och Kroatien fått nog. Målkungen Fernando Torres - som hittat formen på nytt - slår tillbaka.

– Man kan inte hålla på och prata om det här. Det är en förolämpning mot oss som yrkesmän, sa Torres under en presskonferens på söndagen.

Kroatiens Slaven Bilic var ännu tydligare.

– Vi är sportsmän, föräldrar, människor. Vi håller inte med den här typen av uppgörelser. Och jag tycker att det är korkat att fortsätta att prata om det.

– Det här är den viktigaste matchen någonsin för den här generationen spelare och vi kommer att ge allt. Det finns inte att vi spelar med någon slags kalkyler på resultatet, sa förbundskapten Bilic.

Italiens förbundskapten Cesare Prandelli försöker nu tona ner snacket inför avgörandet mot Irland - vars förbundskapten är ingen mindre än italienaren Giovanni Trappatoni.

– Men vi ska tänka på att spela vår match och att vinna den och göra allt vi kan, hälsade förbundskapten Prandelli.

EM
Kommentera
Kopiera länk
Dela